Франция забрани вътрешните полети на къси разстояния, когато съществуват алтернативни

...
Франция забрани вътрешните полети на къси разстояния, когато съществуват алтернативни
Коментари Харесай

Франция забрани полетите на къси разстояния

Франция забрани вътрешните полети на къси дистанции, когато съществуват различни влакове, в опит да понижи въглеродните излъчвания.

Законът влезе в сила две години откакто законодателите гласоподаваха за преустановяване на маршрутите, по които същото пътешестване може да се извърши с трен за по-малко от два часа и половина.

Забраната съвсем изключва въздушните пътувания сред Париж и градове като Нант, Лион и Бордо, до момента в който свързващите полети не са наранени.

Критиците дефинираха последните ограничения като  " алегорични забрани ".

Лоран Донсел, краткотрайно изпълняващ длъжността началник на браншовата група " Авиокомпании за Европа " (A4E), съобщи пред осведомителната организация Агенция Франс Прес, че " възбраната на тези пътувания ще има единствено най-малък резултат " върху излъчванията на CO2.

Той добави, че вместо това държавните управления би трябвало да поддържат " действителни и значими решения " на казуса.

Авиокомпаниите по света бяха съществено наранени от пандемията от ковид, като уеб страница заяви, че броят на полетите през предходната година е намалял с съвсем 42% по отношение на 2019 година, съобщи Дарикнюз.

Френското правителство се сблъска с апели да вкара още по-строги правила.

Френският цивилен конвент за климата, основан от президента Еманюел Макрон през 2019 година и включващ 150 представители на обществеността, беше предложил да се отстранен пътуванията със аероплан, когато съществува пътешестване с трен за по-малко от четири часа.

Но след възраженията на някои райони, както и на самолетната компания, този период беше намален на два часа и половина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР