Франция спира продажбата на автомобили, използващи бензин или дизелово гориво,

...
Франция спира продажбата на автомобили, използващи бензин или дизелово гориво,
Коментари Харесай

Революция! Франция спира продажбата на дизелови коли

Франция стопира продажбата на коли, употребяващи бензин или дизелово гориво, оповестиха френските медии. Властите са окуражени до 2040 година да бъде наложена тази „ гражданска война “, както я разказа министърът на екологията Никола Юло.

Той акцентира, че мярката е част от уговорката на страната му за битка с климатичните промени. Забраната ще разреши запазване на околната среда и по-малко нездравословни излъчвания във въздуха.

Хибридните коли съставляват към 3.5% от френския пазар, до момента в който електрическите са едвам 1.2%. Французите желаят да трансформират тази статистика.

„ Обявяваме завършек на продажбата на бензинови и дизелови коли до 2040 година “, съобщи Никола Юло, наричайки решението „ същинска гражданска война “.

Министърът беше назначен от новия френския президент Еманюел Макрон, който намерено разкритикува политиката на Доналд Тръмп по отношение на климатичните промени. Американският президент обърна тил на Парижкото съглашение, с което си навлече гнева на редица международни водачи.

Френският министър на екологията изрази вяра, че френските производители на коли ще отговорят на провокациите. Никола Юло въпреки всичко призна, че ще е мъчно.

Франция си е сложила и друга еко цел – съкращаване на атомната сила до 50%. Французите са си сложили краен период за осъществяване на тази задача 2025 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР