Франция скоро ще предложи конкретни действия, с които да се

...
Франция скоро ще предложи конкретни действия, с които да се
Коментари Харесай

Мерки за гарантиране сигурността на украинските АЕЦ

Франция скоро ще предложи съответни дейности, с които да се подсигурява сигурността и сигурността на петте съществени атомни електроцентрали в Украйна, заяви през днешния ден канцеларията на френския президент Еманюел Макрон. Защитата им ще бъде построена въз основа на критериите на Международната организация за атомна сила, се показва в известието.

Вчера съветска офанзива против нуклеарна централа провокира пожар и за малко уплаши целия свят поради заплахата от злополука, напомня Асошиейтед прес. В своя позиция президентът Макрон сподели, че е „ извънредно обезпокоен от подбудените от съветската инвазия в Украйна опасности за нуклеарната сигурност, сигурността и осъществяването на интернационалните защитни ограничения “.

Макрон сподели, че Русия „ би трябвало неотложно да приключи противозаконните си и рискови военни дейности “ и да разреши на украинските управляващи да упражняват цялостен надзор над всички нуклеарни уреди, които попадат в интернационално приетите граници на Украйна.

Той прикани Русия да обезпечи „ свободен, постоянен и безконтролен достъп на чиновниците в обектите, с цел да подсигурят тяхното непрестанно и безвредно действие “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР