Франция се смята за страна на любовта, но според ново

...
Франция се смята за страна на любовта, но според ново
Коментари Харесай

Французите предпочитат телевизията пред секса

Франция се счита за страна на любовта, само че съгласно ново изследване французите вършат все по-малко секс, като избират да гледат Нетфликс, телевизия или да прекарват време в обществените мрежи, съобщи ДПА.

Проучване на Френския институт за публично мнение (IFOP), оповестено във вторник, демонстрира, че любовният живот във Франция, изключително измежду младежите, е достигнал най-ниската си точка от 70-те години насам.

Делът на възрастните, които настояват, че не са правили секс през последните 12 месеца, се е нараснал от 9% на 24% сред 2006 и 2023 година, а във възрастовата група от 18 до 24 години - от 5% на 28%. Във възрастовата група от 25 до 34 години, обаче,

94% са правили секс най-малко един път през последната година.

Докато през 2009 година общо 58% от мъжете и дамите във Франция са декларирали, че вършат секс най-малко един път седмично, през 2023 година техният дял е едвам 43%.

Много от французите в посоченото изследване смятат, че са незадоволени.

Около 55% от мъжете и 39% от дамите споделят, че рядко вършат обич.

Броят на неудовлетворените дами съвсем се е удвоил от 1996 година насам, като 21% желаят по-честа фамилиарност.

Според изследването аргументите за намаляването на половата интензивност са, че хората избират да гледат филми по малкия екран или по стрийминг услугата Нетфликс, да се

ровят в обществените мрежи, да играят на компютърни игри или да четат книги.

Ръководителят на изследването Франсоа Краус описа, че сега сме в един исторически цикъл. Той добави, че през 80-те и 90-те години на предишния век са били времена на хиперсексуализация. Днес се движим към половост, която е по-скоро качествена, в сравнение с количествена, сподели той. " Тя е антициклична: това, което едно потомство прави интензивно, идващото го прави по-малко ", сподели Краус в умозаключение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР