Франция се опитва да убеди Илон Мъск да построи следващата

...
Франция се опитва да убеди Илон Мъск да построи следващата
Коментари Харесай

Франция кани Илон Мъск да построи следващата гигафабрика за електромобили в страната

Франция се пробва да убеди Илон Мъск да построи идната гигафабрика за произвеждане на електрически автомобили " Тесла " (Tesla) в страната, съобщи националният делегиран министър за цифровия преход и телекомуникациите Жан-Ноел Баро пред Си Ен Би Си, давайки за първи път явен сигнал, че Франция желае тази инвестиция.

 

Изявлението идва тъкмо когато министърът заплаши " Туитър " (Twitter), благосъстоятелност на Мъск, със възбрана, в случай че не съблюдава идните разпореждания на Европейския съюз.

 

" Ще бъде ужасно да имаме цех на " Тесла " във Франция, положени са доста старания и сила, с цел да сме сигурни, че това е допустимо и може да се случи ", сподели още Жан-Ноел Баро на конференцията " ВиваТех " (VivaTech) в Париж.

 

Франция се стреми да ускори позицията си на център на промишлеността за електрически коли, откривайки първия си цех за акумулатори за електрически автомобили тази година, отбелязва Си Ен Би Си.

 

" Ние също така инвестирахме в цялостен бранш, обвързван с акумулатори, тъй че ще се опитаме да го убедим, че Франция е допустимо най-хубавото място в Европа за основаване на идната фабрика на Тесла ", сподели Баро.

 

Очаква се в петък Мъск да приказва в Париж на срещата на върха на " ВиваТех " - една от водещите софтуерни конференции на Франция, където държавното управление ще има огромно наличие. Мъск сега търси място за нова гигафарика за произвеждане на коли и акумулатори в допълнение към огромните фабрики на компанията, които към този момент работят в Съединени американски щати, Германия и Китай.

 

Френският министър на цифровия преход дефинира Мъск като " популярен откривател, евентуално един от най-великите при започване на този век ".

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР