Франция се готви за пореден ден на демонстрации срещу непопулярните

...
Франция се готви за пореден ден на демонстрации срещу непопулярните
Коментари Харесай

Поредни протести във Франция срещу пенсионната реформа на Макрон

Франция се готви за следващ ден на демонстрации против непопулярните проекти за пенсионна промяна на президента Еманюел Макрон на фона на продължаващи стачки, засегнали рафинерии, публичния превоз и събирането на боклуци, съобщи „ Reuters “.

Коалиция на френските профсъюзи, които демонстрираха рядко срещано единение след началото на протестното придвижване в края на януари, се надява да продължи да оказва напън върху държавното управление да отдръпна промяната , чиято съществена цел е да усили пенсионната възраст на 64 години.

По данни на министерството на вътрешните работи се чака до 1 милион души да вземат участие в над 200 шествия в цялата страна , до момента в който Сенатът продължава да преглежда предлагането. До на следващия ден вечер се чака възможното гласоподаване на текста от страна на сенаторите.

Демонстрациите започнаха в 10:00 часа локално време по улиците на редица огромни градове страната, включително Тулуза и Ница. Началото на шествието в Париж беше планувано за 14:00 часа локално време.

Във вторник по улиците във Франция излязоха 1,28 милиона души , което съгласно държавното управление е било е най-високата интензивност от началото митингите. Профсъюзите обаче пресметнаха, че в демонстрациите в този ден са се присъединили 3,5 милиона души . Социологически изследвания демонстрират, че болшинството от гласоподавателите се опълчват на промяната на Макрон, а малко над 50% от запитаните утвърждават стачните дейности.

В Париж боклукът продължава да се натрупа по улиците , а съгласно локалните медии жителите загатват все по-често за поява на плъхове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР