Франция публикува днес указ, предвиждащ възможност за целенасочено спиране на

...
Франция публикува днес указ, предвиждащ възможност за целенасочено спиране на
Коментари Харесай

Франция се готви за енергиен апокалипсис

Франция разгласява през днешния ден декрет, предусещащ опция за целеустремено прекъсване на газа за някои огромни консуматори при положение на вероятно спиране на съветските доставки през зимата, съобщи Франс прес.

Правителството и газовият дистрибутор Же Ер Де Еф (GRDF) оповестиха предходната седмица, че се приготвят за такава опция. Това е последна мярка, акцентира министерството на екологичния преход. Единствено най-големите консуматори, които употребяват над 5 гигаватчаса газ годишно, ще попаднат в обсега на този механизъм. Според държавното управление те са към 5000.

Частните консуматори няма да бъдат наранени.

Според декрета огромните консуматори ще би трябвало да попълнят анкета на газовия оператор, с цел да дават информация за активността си или икономическите последствия при положение на понижаване или прекъсване на потреблението им на газ. Те ще би трябвало да посочат и контакт, на който да може да бъде подавано когато и да е разпореждане за изключване на подаването. Отговорите се чакат до два месеца, в противоположен случай са планувани санкции.

При нужда от спиране ще се дефинират цели, с цел да се избегне да бъдат наранени консуматори, които могат да понесат огромни стопански загуби или обекти с публични задачи като учебни заведения, лечебни заведения, домове за възрастни.

Прекъсванията ще стават с предупреждение от два часа.

Засега вероятно спиране на съветските газови доставки няма да има отражение, тъй като сме в края на зимата, сподели предходната седмица генералната директорка на газовия дистрибутор Лоранс Поарие-Диец. Въпросът остава обаче за запълването на газохранилищата, което става през лятото, посочи тя.

Прибягването до спирания е планувано като последна мярка и за потреблението на електричество, с цел да се избегне всеобщ неконтролируем срив,

ако потреблението надвиши нивото на наличната сега електрическа енергия.

Ако не е задоволително прекъсването на тока на най-големите консуматори, допустимо е да се вкара режим на тока за към 200 000 семейства в продължение на два часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР