Франция призовава Германия за по-голяма амбиция в реформирането на еврозоната.

...
Франция призовава Германия за по-голяма амбиция в реформирането на еврозоната.
Коментари Харесай

Европейското бъдеще е поставено на карта – сега или никога, предупреди Париж Германия

Франция приканва Германия за по-голяма упоритост в реформирането на еврозоната . Париж акцентира, че Европа е изправена пред миг " в този момент или в никакъв случай " на фона на увеличаващите се външни закани от Съединени американски щати и Китай, оповестява " Ройтерс ".

Френският финансов министър Бруно льо Мер приказва на немски език на бизнес конференция в Берлин. Коментарът му е първият формален отговор на Париж на оповестените от канцлера Ангела Меркел нови оферти за европейска промяна.

 Меркел подготвена за компромис с Франция за промяната в еврозоната
Меркел подготвена за компромис с Франция за промяната в еврозоната

Меркел съобщи, че Германия би трябвало да бъде готова да реализира компромис с Франция

Той приветства изложените от Меркел оферти в изявление за вестник през предходната седмица, наблягайки поддръжката й за концепцията на френския президент Еманюел Макрон за бюджет на еврозоната.

Според него има метод да се реализира обща позиция, която да бъде амбициозна и целенасочена, наблягайки, че Европа се нуждае от " средствата " , с цел да насърчи по-тясна икономическа конвергенция и да реагира на рецесии.

" Нашето европейско бъдеще е сложено на карта . Трябва да действаме, в този момент или в никакъв случай ", добави Льо Мер.

 Германски икономисти скочиха против проекта на Макрон за промяна на еврозоната
Германски икономисти скочиха против проекта на Макрон за промяна на еврозоната

Предложенията му криели " висок риск "

През последната година в няколко речи Макрон изложи визията си за бъдещето на Европа . Но до неделя Меркел не предложи обстоен отговор.

Докато тя поддържа концепцията за капиталов бюджет на еврозоната, Меркел съобщи, че бюджетът би трябвало да бъде по-малък от това, което желае Макрон.

Тя поддържа подсилване на еврозоната с Европейски механизъм за непоклатимост.

Франция и Германия дадоха обещание да показват взаимно предложение за промяна на срещата на върха на Европейски Съюз на 27-28 юни.

Льо Мер ще се срещне с немския си сътрудник Олаф Шолц в Париж в събота в опит да понижат разликите.

Днес френският министър съобщи, че Европа не може да разреши ориста на света да бъде определяна от Китай и Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР