Франция премахна повечето ограничения заради COVID-19 в понеделник, включително необходимостта

...
Франция премахна повечето ограничения заради COVID-19 в понеделник, включително необходимостта
Коментари Харесай

Франция отменя COVID ограниченията за неваксинирани

Франция отстрани множеството ограничавания поради COVID-19 в понеделник, в това число нуждата от носене на маски на множеството места и разреши на хората, които не са имунизирани да посещават заведения за хранене, спортни събития и други мероприятия на закрито, осведоми Асошейтед прес.
Този ход беше разгласен по-рано този месец от френското държавно управление въз основа на оценките на подобряващата се обстановка в лечебните заведения и и постоянния спад на броя на новите случаи.
Това решение влиза в действие по-малко от месец преди първия тур на президентските избори, плануван за 10 април.
Но през последните дни броят на новите инфекции още веднъж стартира да се усилва, което поражда опасения измежду някои учени, че може би е прекомерно рано да се отстраняват рестриктивните мерки. Броят на новите инфекции доближи над 60 000 дневно приблизително за седем дни, по отношение на към 50 000 седмица по-рано.
От понеделник хората към този момент не би трябвало да демонстрират доказателство за имунизация, с цел да влизат в места като заведения за хранене и питейни заведения, кина, театри, панаири и да употребяват междурегионален превоз. Така нареченият имунизационен пропуск влезе в действие в края на януари.
За да влязат в лечебни заведения и старешки домове обаче неимунизираните хора би трябвало да дават негативен тест или доказателство за скорошно преболедуване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР