Франция постави три департамента в Западна Франция на червена тревога,

...
Франция постави три департамента в Западна Франция на червена тревога,
Коментари Харесай

Франция издава предупреждения за силни ветрове, възможни наводнения от приближаването на бурята Ciaran

Франция сложи три департамента в Западна Франция на алена паника, защото бурята Сиаран се чака да удари северозападната част на страната в сряда вечерта и предизвести жителите в засегнатите департаменти да заобикалят пътувания през нощта.

Метеорологичната работа сложи департаментите Финистер, Кот д’Армор и Манш на „ алена паника “ за бурни ветрове, вариращи от 100-120 км/ч. Вечерта се чакаха ветрове със скорост до 130-150 км/ч по крайбрежията на Финистер и Морбиан.

Бурята ще бъде съпроводена от значителни превалявания, като се чакат 30-50 милиметра дъжд за шест часа във Финистер, Морбиан и Кот д'Армор, които са сложени на оранжева паника за вероятни наводнения.

Министърът на вътрешните работи Gérald Дарманин прикани във вторник жителите на съответните департаменти да заобикалят всевъзможни пътувания през нощта от сряда до четвъртък.

Железопътният трафик също ще бъде пресечен в четвъртък по всички линии на TER в районите Бретан, Пеи дьо ла Лоар, Нормандия и Център Вал дьо Лоар, както и в Hauts-de-France, заяви железопътната компания SNCF.

(FRANCE 24 с AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР