Франция посреща Коледа в транспортна блокада, без примирие между протестиращите

...
Франция посреща Коледа в транспортна блокада, без примирие между протестиращите
Коментари Харесай

Стачката във Франция продължава, за първи път без литургия в Нотр Дам от 200 г.

Франция посреща Коледа в транспортна обсада, без помирение сред протестиращите и управляващите. Поредната концепция на митинга, който продължава 20-ти ден, е празнуване със стачници. Правителството ще възобнови договарянията със синдикатите на 7 януари, а до тогава милиони хора евентуално ще би трябвало да трансформират проектите си за почивните дни.

Движат се едвам 40 % от фреските високоскоростни влакове. От 16 линии на парижкото метро, работят обикновено единствено двете автоматизирани без ватман. До на следващия ден следобяд стопират всички влакове към предградията на столицата. Таксита возят на повишени цени.

Неясно остава и по какъв начин съумелите да заминат за празниците ще се върнат на работа. Железничари дефинираха финансовата помощ, която получават, като доказателство за социална поддръжка.
Жан-Люк Прижан - ватман: Бяхме сюрпризирани от сумата, която през вчерашния ден доближи един милион за доста малко време.
Транспортните служащи са измежду най-засегнати от пенсионата промяна, която отстранява по-ранното отдръпване за редица браншове и повишава от 62 на 64 години възрастта за приемане на цялостна пенсия.

Повечето французи не престават да поддържат митинга, само че в столицата търпението към този момент се изчерпва. Всичко, което желая за Коледа, са влакове, изпя в духа на празника френската певица Монтеа, която перифразира шлагера на Марая Кери от 1994-та.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР