Франция получава странни предложения как да изглежда покрива на катедралата

...
Франция получава странни предложения как да изглежда покрива на катедралата
Коментари Харесай

Паркинг, басейн и други шантави предложения за ремонта на Нотр Дам

Франция получава странни оферти по какъв начин да наподобява покрива на катедралата Нотр Дам след пожара, написа Евронюз.
Сред най-оригиналните оферти на архитекти е концепцията на компания от Швеция Ulf Mejergren Architects, която предлага на мястото на изгорелия дървен покрив да има плувен басейн, съобщи БГНЕС.
Компанията споделя, че басейна ще е отворен за жители и ще бъде " място за медитация с неподражаема панорама към Париж ".
Статуите на 12-те апостоли, които бяха избавени от пожара, ще бъдат върнати към басейна и ще бдят над къпещите се в него.
Фирма на френски архитекти от Париж предлага изгорелият дървен връх да бъде сменен със стъклен, а покрива да е изработен от слънчеви панели. Според компанията Vincent Callebaut Architectures това ще трансформира ремонтирания Нотр Дам в " постройка на позитивната сила " и ще бъде образец за еко инженерство и прогресивност в редиците на католическата църва.
Архитектът Александър Часанг даже предложи на покрива на Нотр Дам да бъде построен многоетажен паркинг за коли. Така катедралата щяла да " въплъщава нашата епоха ".
Предложения вършат освен архитекти. Една от най-тиражираните хрумвания на жители е на покрива на Нотр Дам да се направи ботаническа градина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР