Франция подкрепя движението на балканските държави в Европейския съюз, но

...
Франция подкрепя движението на балканските държави в Европейския съюз, но
Коментари Харесай

Макрон: Първо реформи, после разширяване на ЕС

Франция поддържа придвижването на балканските страни в Европейския съюз, само че при изискване, че всички те проведат нужните промени. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон при идването си на срещата на Европейския съюз-Западни Балкани, която се организира в София.

„ Подкрепям придвижването на Балканите към Европа и тяхното присъединение като бъдещи членове на Европейски Съюз. Но считам, че би трябвало с огромна нерешителност и неотстъпчивост да се отнасяме към процеса на разширението. Трябва да оказваме помощ на страните, които се реформират и вървят към Европа. Това е наш стратегически избор ", сподели стопанинът на Елисейския замък.

„ Но преди да бъдат приключени нужните промени не би трябвало да бързаме с разширението. Това няма да е от изгода нито на Европейския съюз, нито на страните-кандидатки ", акцентира Макрон, представен от ТАСС. В момента Албания, Македония, Сърбия, Черна гора и Турция са кандидатки да участие в Европейски Съюз. За нито една от тези страни не са ясни периодите, по кое време ще могат да се причислят към Съюза.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР