Франция почита жертвите на кървавата поредица от терористични атентати в

...
Франция почита жертвите на кървавата поредица от терористични атентати в
Коментари Харесай

Франция почита жертвите на терора в Батаклан

Франция уважава жертвите на кървавата поредност от терористични атентати в Париж, в която тъкмо преди пет години починаха 130 души и стотици бяха ранени.

Залата "Батаклан ", кафенетата и заведенията за хранене в 10-ти и 11-ти регион на Париж, стадионът в Сен Дени - нито едно място, претърпяло атентатите на 13 ноември 2015 година няма да бъде пропуснато на днешното поклонение. Санитарните ограничения в разгара на епидемията обаче оставят отпечатък и върху този ден. Церемониите ще се състоят в доста стеснен кръг, за първи път оживелите и околните на жертвите няма да участват, ще ги показват единствено няколко души от асоциациите на потърпевшите.

Шествието ще тръгне от Сен Дени, където първата детонация взе първата жертва, с цел да приключи пред зала "Батаклан ", където 90 души откриха гибелта си по време на концерт.

В тяхна памет тази вечер Айфеловата кула ще потъне в мрак.

Пет години след атентатите Франция е все по този начин застрашена. През последните седмици тя претърпя две нови терористични офанзиви - против преподавател Самюел Пати и църквата "Нотр Дам " в Ница.

В страната продължава да работи най-високата степен на терористичен риск, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР