Франция победи Великобритания с 63:57 (19:11, 10:13, 15:11, 19:22) в

...
Франция победи Великобритания с 63:57 (19:11, 10:13, 15:11, 19:22) в
Коментари Харесай

Франция победи Великобритания и записа втори успех на европейското първенство по баскетбол за жени

Франция победи Англия с 63:57 (19:11, 10:13, 15:11, 19:22) в дуел от група " С " на европейското състезание по баскетбол за дами и се класира за четвъртфиналите.

Двукратният първенец на Стария континент и сегашен вицешампион контролираше събитията на полето в първия и третия интервал, с цел да се поздрави с краен триумф.

Маминан Туре беше най-резултатна за победителките с 15 точки, до момента в който Теми Фагбенъл се отличи с 20 за английския състав.

Французойките имат две следващи победи, до момента в който Англия е с един триумф и едно проваляне на еврошампионата, който се организира в Словения и Израел. Англия и Германия ще играят осминафинали, като в неделя в пряк мач ще дефинират и кой ще е втори и кой трети в групата. Словения няма по какъв начин да продължи напред, даже и при триумф против Франция, защото няма преимущество против останалите два отбора. Французойките пък са с такова против тях и даже при загуба, няма по какъв начин да бъдат изместени от първата позиция.

Белгия оглави група B, откакто записа втора победа – този път против Чехия с 84:41. В другата среща Италия се наложи над Израел с 88:68 за първия си триумф в шампионата. Развръзката в групата обаче ще стане ясна след последните мачове, защото на доктрина съществува късмет за тройни въртележки.

Същата е обстановката и в група D, където за момента Сърбия е отпред с две победи, откакто се наложи безапелационно и над Словакия с 90:52, оставяйки го финален във краткотрайното класиране. В другата среща от групата Турция реализира трагичен триумф против Унгария с 69:68, като и тук има алтернатива за тройни въртележки след края на мачовете в неделя.

Още по-драматично бе в група А, където Испания победи Черна гора със 78:57, а Гърция надделя Латвия със 73:65. Така и четирите тима се изравниха с баланс 1-1 и до последно всеки ще има късмет да завоюва групата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР