Франция победи 3:1 Полша в мач от осминафиналите на световното

...
Франция победи 3:1 Полша в мач от осминафиналите на световното
Коментари Харесай

Франция победи с 3:1 Полша

Франция победи 3:1 Полша в мач от осминафиналите на международното по футбол в Катар. В идващия кръг " петлите " ще играят против Англия или Сенегал.

В 44-ата минута Оливие Жиру бе изведен от Килиан Мбапе в комфортна позиция в наказателното поле и не сбърка. Това бе гол №52 на Жиру за националния тим, с който към този момент е рекордьор. До през днешния ден той делеше първото място с Тиери Анри.

Първото най-чисто състояние обаче бе за Полша, когато Пьотър Жиелински стреля, вратарят Юго  Лорис избави, при новия удар топката бе спряна от Тео Ернандес, след това Якуб Камински стреля, а Варан почисти от голлинията. 

В 74-ата минута Мбапе получи от Усман Дембеле топка вляво в наказаталното поле, бранителите на Полша учудващо не се пробваха да му попречат и френският нападател вкара с мощен шут в близкия ъгъл. Така звездата на " Пари Сен Жермен " към този момент е първият с 8 гола на международно, преди да е навършил 24 година Предишният връх бе на Краля на футбола Пеле. 

Мбапе направи резултата типичен с втория си гол в последната минута на постоянното време. Ударът му в от границата на наказателното поле в горния ъгъл на вратата бе неспасяем.

В добавеното време Полша получи дузпа за игра с ръка след разглеждане на обстановката с VAR. При първото осъществяване Лорис избави удара на Роберт Левандовски, само че вратарят навлезе доста преди удара. Полската звезда взе поправителния и означи. 

Лорис изравни върха на Лилиан Тюрам по мачове в националния тим - 142. 

Франция няма загуба от 6 участия в осминафинали на международно. 

Франция - Полша 3:1 (1:0)

Голмайстори: Жиру (44), Мбапе (74, 90+1); Левандовски (90+9)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР