Франция планира нови доставки на оръжия за Украйна, сред които

...
Франция планира нови доставки на оръжия за Украйна, сред които
Коментари Харесай

Франция се готви да достави още оръжие на Украйна

Франция възнамерява нови доставки на оръжия за Украйна, измежду които сред шест и дванадесет гаубици " Сезар ", в началото поръчани от Дания, заяви през днешния ден Франс прес, като се базира на източник, потвърждаващ оповестена във в. " Монд " информация.

Доставката към момента се разисква сред държавните управления на трите страни. Париж към този момент достави осемнадесет гаубици " Сезар " - инсталирани на камиони френски оръдия с диаметър 155 мм, което се равняваше на една четвърт от наличното сходно въоръжение във френската войска, заяви Българска телеграфна агенция.

Допълнителните гаубици на компанията производител " Некстер " ще бъдат пренасочени от поръчка на деветнадесет бройки за Дания през 2017 година, оповестява " Монд ". Гаубиците " Сезар " за скандинавската страна са оборудвани с бронирани кабини и осем колела за разлика от модела на въоръжение във френската войска, който е по-лек, тъй като не е брониран и е с шест колела. Новите гаубици могат да изстрелват 30, вместо 18 боеприпаса, на разстояние от 40 км.

Париж ще достави на Киев и двадесет бронирани машини " Бастион " съгласно различен източник, който удостоверява информация на в. " Трибюн ".

Доставката би трябвало да бъде утвърдена от френското министерство на въоръжените сили, което ще я изпрати в Украйна. Очаква се това да стане скоро, защото производителят на бронираните машини " Аркюс " разполага с към този момент създадени модели.

Франция постоянно е подложена на критика, изключително от страните от Източна Европа, за дребния размер на военната си помощ за Украйна. Тя се равнява на едвам 2% от общата военнотехническа поддръжка за Киев, която идва основно от Съединени американски щати, разяснява Франсоа Хайсбург от Международния институт за стратегически проучвания.

От началото на спора в Украйна, с изключение на осемнадесетте гаубици " Сезар ", Париж е изпратил 15 самоходни оръдия TRF1 с диаметър 155 мм. Останалото въоръжение включва бронирани машини, противотанкови ракети " Милан " и противовъздушни ракети " Мистрал ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР