Франция планира да разшири законодателството, защитаващо нейните стратегически индустрии от

...
Франция планира да разшири законодателството, защитаващо нейните стратегически индустрии от
Коментари Харесай

Франция въвежда промени за чуждите инвестиции в технологиите

Франция възнамерява да разшири законодателството, защитаващо нейните " стратегически " промишлености от непознати поглъщания, като добави към листата технологии като изкуствен интелект. Това сподели министърът на стопанската система Бруно льо Мер в понеделник, съобщи БГНЕС. " Не се заблуждавайте, Франция е отворена страна и желаеме Франция да стане привлекателна за задграничните вложители ", сподели льо Мер на конференция. Въпреки това, " откритостта не значи разграбване на нашите технологии, ноу-хау, нашите гении ".

През 2014 година Франция одобри по този начин наречения закон Монтбур, определящ прецизен контрол над непознатите предложения за компании в основни браншове като енергетиката и превоза.

Льо Мер съобщи, че Франция в този момент ще дефинира " нова капиталова теория ", с цел да обезпечи по-голяма изясненост по отношение на вложенията на задгранични групи. Париж също по този начин ще гледа на цифровите браншове, в това число съхранението на данни и изкуствения разсъдък, като на стратегически браншове, обект на прецизен контрол, в случай че има задгранични акционери.

Франция ще изиска от Европейската комисия, дружно с Германия, Италия и Испания, да формулират правила за задграничните вложения в Европа, акцентирайки нуждата от " отбрана на националните ползи ".

Този ход съответствува с решението на кабинета на Германия предходната година да ускори вниманието върху придобиванията на компании в стратегически браншове от купувачи отвън Европейски Съюз, като реагира на безпокойството в цяла Европа във връзка с китайските поглъщания.

Льо Мер, който съпровожда президента Еманюел Макрон по време на визитата му в Китай по-рано този месец, прикани за " взаимност " с комерсиалните сътрудници на Франция и спазването на " ясни правила ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР