Франция планира да инвестира 100 милиарда евро в железопътната си

...
Франция планира да инвестира 100 милиарда евро в железопътната си
Коментари Харесай

Франция иска да инвестира € 100 милиарда в жп транспорта си до 2040 г.

Франция възнамерява да влага 100 милиарда евро в железопътната си инфраструктура до 2040 година като част от напъните на държавното управление за понижаване на въглеродния ѝ отпечатък.

Това заяви френският министър председател Елизабет Борн, представена от Ройтерс.

Планът, ориентиран към разширение и модернизиране на железопътната мрежа, включва стартирането на експресни влакове, сходни на жп системата „ Регионална експресна мрежа “ (Réseau Express Régional), свързваща огромните градове като Париж, с техните покрайнини и обитаеми покрайнини, сподели Борн.

Що се отнася до публичната инфраструктура, това би облекчило неравенства сред Париж и други елементи на страната, изострени от внезапно възходящите разноски за сила, които оскъпиха превоза за милиони французи.

„ Липсата на достъп до превоз от време на време значи да се наложи да се откажете от предложение за работа, да пропуснете опция за обучение, да не видите обичан човек “, съобщи още френският министър председател.

Франция ще направи плануваните вложения дружно с държавния железопътен оператор Ес Ен Се Еф (SNCF), Европейския съюз и локалните управляващи, добави тя.

По-рано тази седмица Ес Ен Се Еф регистрира рекордни доходи от 41,35 милиарда евро (43,73 милиарда долара) през 2022 година,

или с 19 на 100 повече по отношение на 2021 година Същевременно чистата облага през предходната година е била 2,4 милиарда евро.

Ръководителят на жп компанията Жан-Пиер Фаранду съобщи предишното лято, че вложенията във френската железопътна инфраструктура са незадоволителни, в съпоставяне със тези на прилежащите държавни железопътни системи. Тогава той пресметна, че би коствало 100 милиарда евро, с цел да се удвои потреблението на влакови транспорти в страната, като по едно и също време с това се реализира въглеродна индиферентност доникъде на века.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР