Франция обеща да положи изключителни усилия“, за да посрещне защитниците

...
Франция обеща да положи изключителни усилия“, за да посрещне защитниците
Коментари Харесай

Франция обеща да приюти правозащитници от Афганистан

Франция даде обещание да постави „ изключителни старания “, с цел да посрещне бранителите на човешките права в Афганистан, които могат да бъдат застрашени от талибаните, напредващи към преодоляване на Афганистан, оповестиха в петък от президентския офис.

Париж към момента издава визи от Кабул, една от единствено трите европейски страни, които ще продължат да го вършат, макар че, споделиха от Елисейския замък пред Агенция Франс Прес.
 Макрон бойкотира конференция на Организация на обединените нации за битка с расизма Макрон бойкотира конференция на Организация на обединените нации за битка с расизма
Френският президент Еманюел Макрон ще бойкотира конференцията на Организация на обединените нации за битка с расизма идващия месец заради опасения по отношение на " антисе...

Талибаните се приближиха до Кабул, откакто завзеха огромните градове в цялата страна.

„ Като се има поради непрекъснатата поддръжка на Франция за мъжете и дамите от афганистанското гражданско общество - художници, публицисти, бранители на правата на индивида - чийто живот е изложен на риск заради уговорката им към свободата на изложение и мнение или към правата на индивида, се поставят изключителни старания за улеснение на достъпа им до френска територия “, се споделя в изказване.

От май Париж провежда визи за 625 афганистанци, наети от френски организации в Афганистан, както и техните фамилии.

Франция към този момент е настанила 550 души и техните фамилии сред 2013 и 2015 година и 800 през 2018 и 2019 година, оповестиха от президентския офис.
 На туристите е подредено да напущат отвъдмрски френски курорти поради вълна от COVID-19 На туристите е подредено да напущат отвъдмрски френски курорти поради вълна от COVID-19
Двама френски министри трябваше да пътуват до Карибите, защото нараства безпокойството от увеличаващите се инфекции с COVID-19 във фр...

на процедура загуби по-голямата част от страната, запазвайки контрола си единствено върху Кабул и дребни територии, след осемдневна светкавична атака на талибаните в градските центрове.

Първата вълна от настъплението стартира при започване на май, откакто Съединените щати и техните съдружници съвсем изтеглиха своите сили от Афганистан, като президентът Джо Байдън беше решен да приключи две десетилетия война до 11 септември.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР