Франция няма да позволи официалната централа на Европейския парламент да

...
Франция няма да позволи официалната централа на Европейския парламент да
Коментари Харесай

Европейският парламент няма да се мести от Страсбург, каза френска министърка

Франция няма да разреши формалната централа на Европейския парламент да бъде преместена от Страсбург в Брюксел, съобщи през днешния ден министърът по европейските въпроси Натали Лоазо, представена от Ройтерс.

"Страсбург би трябвало да остане средище на европейската народна власт. Той е знак също на френско-германското помиряване ", съобщи тя пред телевизия "Франс 3 ".

Често се приказва, че Европа се е затворила в изолирания свят на Брюксел. Европа би трябвало да бъде по-близо до районите си, сподели Лоазо.
Членовете на Европарламента се събират в Страсбург за една седмица всеки месец, а в останалата част от времето заседават в Брюксел.

Според инспектори на Европейския съюз това преместване коства на съюза 114 милиона евро на месец.

Критици от дълго време приканват тази процедура да се приключи, само че тя се резервира значително тъй като Франция би наложила несъгласие на всеки опит за внасяне на нужната корекция в европейския контракт. Някой депутати се надяваха избирането на проевропейския Еманюел Макрон за френски президент да помогне на проектите за закриване въз основата в Страсбург.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР