Франция не е получавала природен газ от Русия по тръбопровод

...
Франция не е получавала природен газ от Русия по тръбопровод
Коментари Харесай

Франция не полочва руски газ по тръбопроводи от 15 юни


Франция не е получавала природен газ от Русия по водопровод от 15 юни, заяви в петък мрежовият оператор GRTgaz, откакто съветският енергиен колос " Газпром " предизвести тази седмица, че намалява рязко доставките за Европа по газопровода " Северен поток-1 "  зради " механически проблеми ", написа френската редакция на европейското електронно издание The Local.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6020
" Газпром " съобщи, че намаляването на доставките по газопровода " Северен поток " е резултат от незавършени ремонтни действия, само че чиновници на Европейски Съюз считат, че Москва санкционира съдружниците на Украйна, поради наложените антируски наказания и поддръжката им за Киев.

Франция получава към 17 % от своя газ от Русия посредством мрежови връзки с Германия, която повече от нея разчита на съветски доставки и разкритикува хода на " Газпром " като " политически ".

Доставките към този момент бяха понижени с 60 % от началото на тази година, което докара до повишаване на цените.

Но GRTgaz сподели, че сега няма риск за френските доставки, защото запасите в газохранилищата са на 56 % потенциал спрямо 50 %, както е нормално през юни.

След нахлуването на Русия в Украйна, Франция и други страни усилиха вноса на газ от Испания по водопровод, като в същото време ускориха покупките на полутечен природен газ (ВПГ), който идва с кораби.

Голяма част от ВПГ към момента идва от Русия, като Франция сега е един от най-големите му купувачи, съгласно отчет тази седмица от основания във Финландия " Център за проучвания на силата и чист въздух ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР