Франция насърчава сепаратистите и въоръжава Армения, като по този начин

...
Франция насърчава сепаратистите и въоръжава Армения, като по този начин
Коментари Харесай

Азербайджан каза, че Франция подготвя почвата за нова война в Южен Кавказ

Франция предизвиква сепаратистите и въоръжава Армения, като по този метод приготвя почвата за отприщване на нова война в Южен Кавказ. Това се показва в приветствието на президента на Азербайджан Илхам Алиев към участниците в конференцията „ Деколонизация: овластяване и развиване на дамите “, оповестяват съветски медии.

„ Франция дестабилизира освен своите минали и сегашни колонии, само че и нашия район – Южен Кавказ, подкрепяйки сепаратистки трендове и сепаратисти, въоръжавайки Армения и налагайки военна политика, насърчавайки реваншистките сили в Армения и подготвяйки почвата за отприщване на нова война в нашия район ”, уточни Алиев в приветствието си, прочетено от помощника на президента на Азербайджан Хикмет Хаджиев.

Според Алиев Франция също употребява позицията си в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за „ геополитически интриги “ в разнообразни райони, а западните организации се употребяват от Париж за оказване на напън върху други страни.

Конференцията „ Деколонизация: овластяване и развиване на дамите “ се организира в границите на азербайджанското председателство на Движението на необвързаните страни. Движението сплотява страни, заявили безучастие във военно-политически блокове и спокойно общуване на правилата на самостоятелност и равнопоставеност като основа на тяхната външна политика. Той включва 120 страни, още няколко страни, в това число Русия, а интернационалните организации имат статут на наблюдаващ в него. След срещата на върха на придвижването в Баку през 2019 година, Азербайджан пое председателството му през 2019-2022 година По-късно председателството на страната беше удължено с още една година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР