Франция наложи в понеделник забрана за рекламиране на изкопаеми горива,

...
Франция наложи в понеделник забрана за рекламиране на изкопаеми горива,
Коментари Харесай

Франция забранява рекламите на изкопаеми горива

Франция наложи в понеделник възбрана за рекламиране на изкопаеми горива , оповестява " Анадолу ".

Забраната влиза в действие з а всички петролни енергийни артикули , сила от изгаряне на въглища и въглеводороди . Природният газ е освободен от възбраната до юни 2023 година

Според основания в Съединени американски щати Climate Accountability Institute фирмите за изкопаеми горива са измежду най-големите замърсители с въглерод и печелят милиони, като в същото време предизвикват продажбата на въглища и газ.

През последните години има възходящо търсене в международен мащаб за възбрана на рекламите на изкопаеми горива . Миналата година " Грийнпийс " и 20 други екологични организации желаеха възбрана в целия Европейски съюз на рекламите на изкопаеми горива.

Забраната за реклами във Франция бе включена в закона за климата, признат от Народното събрание през август 2021 година, който има за цел да наложи по-строги разпореждания за понижаване на потреблението на сила и поощряване на ограничения за устойчива сила .

Някои форми на реклама като финансови вложения в изкопаеми горива или спонсорство, обвързвано с връзка, не са включени в възбраната. Също по този начин рекламата ще бъде позволена за декарбонизиран водород , горива, които имат минимум 50% наличие на възобновима сила и дават отговор на критериите за понижаване на излъчванията на парникови газове, както и доставка на газ с 50% наличие на биогаз .

Неспазването на възбраните може да докара до глоба сред €20 000 - €100 000 , а повторните извършители може да би трябвало да платят двойна сума.
 Ако Русия врътне кранчето, то Франция минава на мазут
Ако Русия врътне кранчето, то Франция минава на мазут

Париж търси енергийни алтернативи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР