Франция надви Белгия с минималното 1:0 на стадион Крестовски“ в

...
Франция надви Белгия с минималното 1:0 на стадион Крестовски“ в
Коментари Харесай

Франция надлъга Белгия и е на крачка от втора световна титла

Франция надделя Белгия с минималното 1:0 на стадион „ Крестовски “ в Санкт Петербург и е първият финалист на международното състезание по футбол в Русия.

В началото белгийците владееха повече топката, а французите разчитаха най-вече на контраатаки, предава Блиц. И двата отбора имаха своите положителни обстановки за гол, само че с прелестни изяви Юго Лорис и Тибо Куртоа предотвратиха попадения във вратите си. След четвърт час игра Еден Азар се измъкна зад бранителите на Франция и шутира рисково, само че топката мина на сантиметри около гредата. Три минути по-късно Блес Матюиди нанесе прецизен удар право в ръцете на Куртоа. При ответната офанзивата Азар навлезе рисково в наказателното поле и насочи рисков удар, само че след рикошет в главата на Рафаел Варан топката излезе в корнер.

В 21-ата минута Юго Лорис направи ужасно избавяне след фалцов прекрасен удар на Тоби Алдервейрелд, а 10 минути по-късно на отсрещната врата Оливие Жиру с глава прати топката около белгийската врата. В 34-ата минута Килиан Мбапе получи топката в състояние на засада, която не бе маркирана, и незабавно даде пас към Оливие Жиру, който не съумя добре да засече кълбото. Малко по-късно Гризман мина близо 40 метра с топката в крайници и най-после шутира едва от границата на наказателното поле. Пет минути преди почивката Мбапе откри в кулоар Бенжемен Павар, който излезе самичък против Куртоа, избавил удара от близка отдалеченост на бранителя.

Winbet - най-голямо многообразие от пазари! (18+)

Малко след началото на втората част Ромелу Лукаку засече с глава центриране на Аксел Витсел и прати топката над вратата, а две минути по-късно Компани блокира удар на Оливие Жиру в наказателното поле и топката излезе в корнер. След неговото осъществяване в 51-ата минута от Гризман топката стигна до Самюел Юмтити, който изпревари Маруан Фелайни и с глава вкара за 1:0. Четири минути по-късно Мбапе изведе с пета прелестно Жиру, който в последния миг бе блокиран с шпагат на Муса Дембеле.

Постепенно „ петлите “ се прибраха в защита, а „ алените дяволи “ нямаше какво да губят и с всяка минала минута се опитваха да засилят натиска пред вратата на Лорис. В 65-ата минута  Маруан Фелайни имаше късмет да изравни с глава, само че топката мина на сантиметри около гредата. След още десетина минути Кевин де Бройне шутира от границата на наказателното поле над вратата, а в 81-ата минута Аксел Витсел насочи мощен удар от далечна отдалеченост и Лорис отрази с опитност.

Франция - Белгия 1:0
1:0 Самюел Юмтити (51)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР