Франция надигра ентусиазирания отбор на Мароко и спечели втория полуфинал

...
Франция надигра ентусиазирания отбор на Мароко и спечели втория полуфинал
Коментари Харесай

Франция на финал след 2:0 срещу Мароко

Франция надигра въодушевения тим на Мароко и завоюва втория полуфинал с резултат 2:0 на стадион " Ал Байт " на международното състезание по футбол в Катар.

Тео Ернандес откри резултата още в петата минута, а Коло Муани удвои в 79-ата.

Мароко влезе в историята като първия африкански тим, който стига до полуфинал на международно състезание, само че беше надвит от актуалните международни първенци.

Още в петата минута Варан изведе доста добре Гризман отдясно, след което звездата на Атлетико Мадрид откри Мбапе в наказателното поле. Последният стреля, ударът му бе блокиран, само че топката стигна до Тео Ернандес, който направи акробатична добавка от въздуха за 1:0.

Попадението падна след тъкмо четири минути и 39 секунди след първия съдийски сигнал и по този начин стана най-бързият гол на полуфинал на международно състезание от този на Вава в срещата сред Бразилия и Франция през 1958 година.

Мароко стартира доста интензивно второто полувреме и французите бяха принудени да се бранят. В 71-вата минута " петлите " пропуснаха добър късмет, откакто Тюрам засече с глава центриране на Гризман от фаул, само че топката мина настрана. Осем минути по-късно международният първенец направи огромната крачка към финала с втори гол. Мбапе направи страховит солов рейд в наказателното поле, след което опита изстрел, който се отклони на пътя на Коло Муани, който не пропусна от 5 метра.

На финала в неделя французите ще срещнат тима на Аржентина, който победи Хърватия с 3:0 в първия полуфинал.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР