Франция ликува след като снощи се класира за финала на

...
Франция ликува след като снощи се класира за финала на
Коментари Харесай

Кой е Килиан Мбапе - голямата звезда на Мондиал 2018

Франция ликува откакто нощес се класира за финала на Световното състезание по футбол с победа над Белгия с 1:0. Единственото попадение вкара Самуел Умтити в 51-та минута.

Една от звездите на вечера обаче бе Килиан Мбапе. " Ако не сте знаели кой е Мбапе преди Мондиал 2018, евентуално към този момент знаете ", разяснява в публикация, отдадена на него, " Уолстрийт джърнъл ".

Мбапе е един от водещите футболни гении в света, на които се разпореждат най-големи очаквания.

И по този начин, ето кой в действителност е той:

Мбапе е на 19 години, френски нападател, сегашен състезател на Пари Сен Жермен. Считан е за един от най-големите гении в международния футбол. Бащата му е футболен треньор, от Камерун, а майка му, бивша хандбалистка - от Алжир. Брат му е също професионален футболист и играе за Ал-Насър (ОАЕ).

Започва да тренира футбол в школата на Бонди, където неговият татко е треньор. Година по-късно се реалокира в Клерфонтен. Големият му гений не остава незабелязан и минава пробни интервали във Валенсия и Реал Мадрид, само че до контракт не се стига. През 2013-та година става част от академията на Монако.

На 29 август 2017 година е притеглен в Пари Сен Жермен срещу сумата от 180 млн. евро, което го прави втория най-скъп състезател в историята след Неймар. На 8 септември 2017 г. в дебютния си мач отбелязва гол за „ парижани “ при успеха над Метц с 5:1. 

Мбапе е европейски първенец с младежкия народен тим до 19 години. На Европейското състезание отбелязва 5 гола, с което заема второ място в листата на голмайсторите.

Бърз като мълния, през вчерашния ден той игра футболната игра на живота си досега, отбелязва " Уолстрийт джърнъл ". Това в действителност бе едно от най-хубавите представяния на младеж на международно състезание по футбол. Мбапе вкара два гола за Франция против Аржентина по-рано и изведе Франция до четвъртфиналите. Предишният младеж, вкарвал два пъти на международно състезание, бе 17-годишният бразилец Пеле... Това се случи по време на Световната купа през 1958 г. 

Съотборник на Мбапе го назова " Mr. 37 ", тъй като е засечен да тича с топ скорост от 37 км/ч по време на мач - по-бързо от междинната скорост на именития спринтьор Юсейн Болт на прави от 100 метра. 

Известният френски нападател и негов сътрудник Антоан Гризман е измежду хората, коментирали неговия гений. " Както всички вас, и аз го видях и си помислих " По дяволите какъв състезател! ", сподели той. 

По отношение на принадлежността му към националния тим на Франция, селекционерът Дидие Дешан разяснява обстоятелството, че футболното знамение има верния паспорт с думите " Много съм благополучен, че той е французин ". 

Мбапе играе за футболен клуб в родната си Франция за разлика от доста други необятно известни футболисти, участващи в Световното състезание, които до момента в който не ритат за националния си тим са играчи на британската висша лига или испанското състезание. След като основава своя пробив в тима на Монако на 16 година, се предполагаше, че идната му стъпка ще бъде " Барселона " или " Реал Мадрид ", само че защото тези футболни сили бяха към този момент построени към своите неотменими звезди Лионел Меси и Кристиано Роналдо, те бяха към този момент запълнени. Така че Мбапе предишното лято се причисли към ПСЖ, който от своя страна употребява благосъстоянията на катарския суверен фонд, с цел да го притегли като " най-скъпият тийнейджър във футболната история ". Клубът похарчи за него над 200 млн. $ за трансфер.  

Мбапе по този метод стана " чист артикул " на епохата Меси-Роналдо, в която трансферните суми за футболистите скочиха до невиждани равнища, в десетилетие, при което потенциалът за изследване на мечтани футболисти се разширяваше и обсегът му стана същински планетарен.

А детската стая на Мбапе значително е приличала на... храм за реверанс на Роналдо. 

И по този начин Мбапе доближава до днешния си триумф, описван добре от френския му сътрудник Юго Лорис с думите: " Когато той има пространство, значително е неукротим ".  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР