Франция иска природният газ да бъде включен в списъка на

...
Франция иска природният газ да бъде включен в списъка на
Коментари Харесай

Франция иска газът да бъде включен в списъка на ЕС на зелените инвестиции

Франция желае природният газ да бъде включен в листата на Европейския съюз на вложенията, допринасящи за устойчивото развиване, заяви Франс прес, цитирайки документ, с чието наличие организацията се е срещнала.

Агенция Франс Прес отбелязва, че това ще провокира съществено неодобрение от страна на природозащитните неправителствени организации. Франция твърди, че желае газът да бъде прибавен в листата на считаните за удобни за климата и околната среда енергоизточници при " прецизни условия ".

Документът е изпратен от Франция до Европейската комисия. Според източник в Брюксел самодейността е подкрепяна от най-малко седем други страни от Европейски Съюз - Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Словения и Словакия.

Европейската комисия би трябвало да е подготвена с окончателния лист на " зелените " вложения до края на тази година. Включването на даден бранш би разкрило за него пътя към " зелено " финансиране и надлежно би му осигурило конкурентно преимущество.

Това е основен залог за скъпоструващото възобновяване на френския нуклеарен парк, както и за източноевропейските страни от Европейски Съюз, които разчитат на природния газ, с цел да понижат своята взаимозависимост от въглищата, отбелязва Агенция Франс Прес.

Списъкът, който ще бъде направен от Европейската комисия, може да бъде отритнат от Европейския парламент или от страните членки с болшинство. Това може да насърчи образуването на конюнктурни съюзи в поддръжка на атомната сила и на природния газ, отбелязва Агенция Франс Прес.

Агенцията напомня, че в средата на предишния месец група от 10 страни от Европейски Съюз, водена още веднъж от Франция, се разгласи в поддръжка на нуклеарните централи. Сред тях е и България.

Някои страни като Германия, Австрия и Люксембург обаче се оповестиха срещу атомната сила. Германия обаче откри пътя към компромис, отбелязва Агенция Франс Прес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР