Франция информира Европейската комисия, че от 1 ноември 2024 г.

...
Франция информира Европейската комисия, че от 1 ноември 2024 г.
Коментари Харесай

Франция също връща граничния контрол от 1 ноември

Франция осведоми Европейската комисия, че от 1 ноември 2024 година до края на април 2025 година ще възвърне инспекциите по всички свои сухопътни, въздушни и морски граници с Люксембург, Белгия, Германия, Швейцария, Испания и Италия. Причината са закани за сигурността на страната, заяви Нова тв.

Кодексът на шенгенските граници на Комисията разрешава на страните членки на Европейски Съюз краткотрайно да възстановят граничния надзор по вътрешните граници „ при положение на сериозна опасност за публичния ред или вътрешната сигурност “. В него обаче се отбелязва, че тази мярка би трябвало да се ползва единствено в краен случай и в изключителни обстановки.

В обяснението си до Комисията Франция показва „ сериозните закани за публичния ред и вътрешната сигурност, подбудени от терористични действия на високо ниво “.Страната акцентира и възходящо наличие на незаконни мрежи, улесняващи противозаконната миграция и контрабандата, и „ миграционните потоци, при които съществува риск от навлизане на радикализирани лица “, както и „ противозаконното прекосяване “ на границите през Ламанша и Северно море. Накрая се показва „ възходящото принуждение измежду мигрантите, изключително в северните крайбрежни региони като Дюнкерк и Кале, което води до напрегнати и рискови обстановки, в които вземат участие както мигрантите, по този начин и правоприлагащите органи “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР