Франция и Германия се договориха да инвестират милиарди в производството

...
Франция и Германия се договориха да инвестират милиарди в производството
Коментари Харесай

​Франция и Германия инвестират милиарди в общ проект за електромобилност

Франция и Германия се договориха да влагат милиарди в производството на акумулатори за електрически автомобили. Европейски консорциум ще отговори на предизвикването отправено от американските софтуерни колоси и все по-развиващите се азиатски компании.

Електромобилността е един от най-бързо разрастващите се браншове в днешната стопанска система. Европейските специалисти от години обрисуваха простичката, само че здрава рамка на произвеждане за отсега нататък. А тя е, че всички огромни компании ще излязат на пазара с електрически модели. И че за страните, които не съумеят да се включат в производството в този момент, след това ще остане ролята на ползватели.

В Съединените щати Илън Мъск затваря цикъла на произвеждане и инфраструктура. Азиатските компании развиват производството на акумулатори и даже навлизат на европейския пазар.

По-добре късно, в сравнение с още по-късно. Така реагираха огромните европейски стопански системи със основаването на общ консорциум за мощности и квалифицирани служащи, които ще обезпечават акумулатори за зареждане на електромобилността.

Според френския министър на стопанската система единствено в първата фаза на този развой ще бъдат вложени сред 5 и 6 милиарда евро. Германският му сътрудник Алтмайер подсети, че електрическите автомобили изцяло ще преобърнат веригата за основаване на стойност в автомобилостроенето и Европа би трябвало да подсигурява, че е натрупала експертни знания в технологиите за акумулатори - област, в която вбъдеще ще се вършат множеството пари.

Според министрите през идващите месеци ще бъде открит пилотен цех във Франция с 200 работни места, както и два индустриални завода във Франция и Германия, като се допуска, че те ще основат по 1500 работни места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР