Франция и Германия отново поискаха от Русия обяснения във връзка

...
Франция и Германия отново поискаха от Русия обяснения във връзка
Коментари Харесай

Париж и Берлин: Отговорните за случая Навални трябва да бъдат открити и изправени пред съда

Франция и Германия още веднъж желаеха от Русия пояснения по отношение на отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални и приканиха виновните за нападението да бъдат открити и изправени пред съда, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Отговорните за това непоносимо действие би трябвало да бъдат открити и изправени пред съда ", подчертаха в взаимна декларация външните министри на двете страни Жан-Ив Льо Дриан и Хайко Маас.

Париж и Берлин към този момент желаеха от Москва да обясни напълно събитията към този случай, провокирал мощни страсти в Европа и довел до повишение на напрежението.

Франция и Германия покачиха тона, до момента в който Русия остава непроницаема пред западните обвинявания, като се задоволява да показва "скептицизъм " във връзка с съществуването на отравяне, още повече с нервнопаралитична отрова.

Това нахлуване против лице от съветската съпротива "за злощастие не е изолиран случай ", подчертаха двамата министри, които порицаха и хипотетичното потребление на Новичок, отровно вещество "с военни качества ", неразрешено от интернационалните конвенции за възбрана на химическите оръжия.

Париж и Берлин ще се извърнат към Организацията за възбрана на химическите оръжия по отношение на "следващите дейности, които ще бъдат подхванати по отношение на този случай " и "при потребност може да потърсят поддръжката на тази организация ".

"Това нахлуване е тежко посягане против главните правила на демокрацията и на политическия плурализъм ", обявиха Льо Дриан и Маас. Те приканиха съветските управляващи "да подсигуряват изискванията за практикуване на фундаменталните цивилен и политически права на съветското население ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР