Франция, Германия, Великобритания, Полша и Швеция заявиха, че подкрепят молдовския

...
Франция, Германия, Великобритания, Полша и Швеция заявиха, че подкрепят молдовския
Коментари Харесай

Франция, Германия, Великобритания, Полша и Швеция подкрепиха молдовския парламент

Франция, Германия, Англия, Полша и Швеция обявиха, че поддържат молдовския парламент, за чието разформироване упорства краткотрайният президент и министър председател Павел Филип, съобщи Франс прес.

"В актуалната конституционна рецесия ние преглеждаме молдовския парламент като представител на народа на Молдова и като най-подходящото място да бъдат обсъждани политически въпроси, в това число и най-противоречивите, и ние го поддържаме ", акцентираха петте страни в общо изказване.

Проруският президент на Молдова Игор Додон бе отхвърлен от служба в неделя от Конституционния съд, като заелият мястото му негов политически съперник - министър председателят Павел Филип разпусна Народното събрание и насрочи предварителни парламентарни избори.

"Франция, Германия, Англия, Полша и Швеция деликатно наблюдават скорошното развиване на събитията в Молдова. След парламентарните избори демократично определеното парламентарно болшинство одобри значими решения, в това число и това за съставяне на държавно управление. Призоваваме за успокоение и въздържаност. Всички партии имат отговорност да решат тази конституционна рецесия по кротичък метод ", показват петте страни в изказването си.

Молдова, която е някогашна руска република с население от 3,3 милиона души, намираща се сред Румъния и Украйна, е очевидец на огромен брой политически рецесии, отбелязва Франс прес.

Игор Додон, който бе определен за президент през 2016 година, е в политическо различие с държавното управление и на няколко пъти Конституционният съд на Молдова преустановяваше президентските му компетенции поради отхвърли му да утвърди закони, признати от Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР