Франция, Германия и Португалия предлагат да започне въвеждането на допълнителни

...
Франция, Германия и Португалия предлагат да започне въвеждането на допълнителни
Коментари Харесай

Предлагат допълнителни данъци в ЕС

Франция, Германия и Португалия оферират да стартира въвеждането на спомагателни данъци или налози, с цел да се подкрепи финансирането на идващия седемгодишен бюджет на Европейски Съюз.

Преди изборите през 2024 година в Европейски Съюз стартира сериозен спор, обвързван с бюджета.

" От основно значение е това да бъде разисквано по време на акцията и в навечерието на изборите ", съобщи португалският министър по европейските въпроси Тиаго Антунеш в изявление за „ Политико “ дружно с немските и френските си сътрудници. " От основно значение е също да го обсъдим с младежите. Това е повода, заради която започнахме да организираме тази полемика тук. "

Необходимост от " лични запаси " на Европейски Съюз

" Знаем, че ще би трябвало да изплащаме идващото потомство облигации на Европейски Съюз ", съобщи френският секретар по европейските въпроси Лоранс Бун, намеквайки за милиардите взаимен дълг, който Европа ще би трябвало да изплати след коронавирус рецесията. Европа ще се нуждае и от спомагателни средства " за възобновяване на Украйна, както и за прехода към климата и въпросите, свързани с енергийните връзки, които ни занимават ".
 istock istock
Какви такси?

„ Договорихме се с Комисията за пътна карта, която включва няколко оферти за лични запаси, които би трябвало да бъдат доразвити ", съобщи държавният министър на Германия за Европа Анна Люрман, визирайки документ, в който се предлага налог върху финансовите транзакции и такса за корпоративния бранш. Но Люрман добави: " Винаги съм отворена и за спомагателни креативен оферти ".

Според Бун, " има нещо, което се разисква от много време, а точно данъкът върху финансовите транзакции “. Комисията направи и други оферти, които би трябвало да разгледаме бързо. ", намеквайки за предлагането на Брюксел от юни за спомагателни вноски от страните от Европейски Съюз въз основа на облагите на фирмите.

Какви са периодите?

Страните от Европейски Съюз ще обсъдят предложенията " през есента ", което " ще отнеме известно време, тъй като новите лични запаси би трябвало да бъдат утвърдени от членовете на Европейски Съюз ".
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР