Франция е поредната държава, която прие нови, по-строги мерки, в

...
Франция е поредната държава, която прие нови, по-строги мерки, в
Коментари Харесай

Франция и Гърция също въвеждат нови мерки заради Омикрон

Франция е следващата страна, която одобри нови, по-строги ограничения, в опит да ограничи разпространяването на новия вид на COVID-19, оповестява Българска национална телевизия.

Ограничават се събиранията, само че не е въведен вечерен час за Нова година. Маските остават наложителни, като ще се следи по-строго за спазването на предписанието. Нощните заведения остават затворени, кафенета и заведения за хранене могат да обслужват единствено клиенти на маса.

Новите ограничавания влизат в действие от 3 януари. Опасенията на здравните управляващи са от " мегавълна " от нови случаи, тъй като последните данни демонстрират, че на всеки два дни броят новозаразени се удвоява.

" Приехме спомагателни ограничения, които влизат в действие идващия понеделник и ще важат идващите три седмици. За да забавим Омикрон, огромните събирания се лимитират. На закрито - най-много до 2000 души, навън - 5000. В допълнение, разпоредбите за носене на маска, които към този момент се ползват, към този момент ще се наблюдават по-строго ", съобщи френският министър председател Жан Кастекс.

Нови ограничения против Омикрон влизат от началото на идната година в Гърция. От през вчерашния ден нови правила работят и в Германия, където частните събирания са лимитирани до 10 души, освен това в случай че те са имунизирани.

Отвъд Океана - американските здравни управляващи понижиха на половина времето на изолираност на инфектираните с COVID-19, в случай че те са без признаци. То към този момент ще бъде 5, вместо досегашните 10 дни.

Съединени американски щати също бележат скок в броя инфектирани с Омикрон. Пробивите при имунизирани и хора с подсилваща доза се усилват, само че те прекарват вируса доста леко.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР