Франция е на 1/4 финалите, след като победи Полша с

...
Франция е на 1/4 финалите, след като победи Полша с
Коментари Харесай

Полша капитулира, Франция триумфира с 3:1

Франция е на 1/4 финалите, откакто победи Полша с 3:1.

Още в 4-тата минута „ тайфа полска “ можеше да се окаже в догонваща позиция. Антоан Гризман центрира отлично от ъглов удар. Рафаел Варан нападна топката с глава, само че ударът му мина високо над напречната греда.

Постепенно международният първенец откри надзор върху събитията на терена. В 13-ата минута Орелиен Чуамени получи празно пространство пред наказателното поле. Младокът опита мощен удар, който беше отразен от Войчех Шчесни.

Четири минути по-късно дълбоката преса на „ петлите “ даде резултат. Усман Дембеле лиши, проби през центъра и стреля от дъгата на пенлата. Шчесни още веднъж беше на мястото си и съумя да улови. Този път без особени усложнения.

Първата опция за Полша пристигна в 21-вата минута. Дълъг пас към Роберт Левандовски не беше по никакъв начин добър. Нападателят на Барса обаче съумя да извлече максимума от обстановката и някак си откри надзор върху топката. Последва мощен удар, който мина настрана от задачата.

Три минути по-късно Франция оцеля като по знамение. Поляците проведоха стойностна офанзива по левия фланг. Пьотр Желински получи на чиста позиция. Неговият удар беше блокиран. Последва нов опит Юго Лорис избави. Суматоха не спря дотук, тъй като Якуб Камински също се опитва, а топката беше изчистена от голлинията. Гол по този начин и не падна.

В 44-ата минута Франция наказа пропуските на Полша и излезе напред в резултата, написа dsport.bg. Голът в мрежата на Шчесни падна след многоходова акция. Килиан Мбапе получи пред наказателното поле и изведе в кулоар Оливие Жиру. Опитният деец единствено погледна къде се намира вратаря на Полша и прати топката в левия ъгъл на вратата.

В началото на втората част бързината на крилата на Франция още веднъж сътвори проблеми за отбраната на Полша. Усман Дембеле беше изведен отдясно. Точно преди да нахлуе в наказателното поле беше съсечен от Бартош Бережински. Главният арбитър Хесус Валенсуела отсъди фал и му сподели жълт картон. Гризман опита да изненада Шчесни с пряк удар, само че мерникът му не беше напълно прецизен.

В 57-ата минута Полша извади шанс. Мбапе си освободи пространство на границата на наказателното поле и стреля. Получи се подъл рикошет в крайници на Камил Глик, а топката мина на сантиметри около левия непряк дирек. Шчесни нямаше никакъв късмет да се намеси, в случай че топката беше влетяла в долния ляв ъгъл на вратата.

При последвалия корнер Шчесни беше фаулиран. Вратарят падна на земята и съдията даде сигнал. След сигнала Жиру вкара с прелестен ножичен удар, само че красивото попадение нямаше по какъв начин да бъде зачетено.

Около четвърт час преди приключването на постоянното време Франция значително постави точка на разногласието, удвоявайки преднината си. Шчесни беше преодолян след бърза контраофанзива. Тя стартира от Антоан Гризман, който почисти топката след статично състояние. Жиру овладя и разигра надясно към Дембеле. Той пусна към Мбапе. Нападателят на ПСЖ имаше задоволително време да овладее и с прекрасен удар в горния десен ъгъл да не остави късмет на полския пазач – 2:0.

В първата минута на добавеното време Маркус Тюрам получи на левия фланг, навлезе и подаде в наказателното поле към Мбапе, който си настройки топката към десния си крайник и с доста мощен удар, означи в горния ляв ъгъл на вратата! Малко преди края на мача беше отсъдена дузпа в интерес на Полша и Левандовски съумя да реализира от втория път за 3:1!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР