Франция е много обезпокоена от възобновяването на насилието в Газа. Войната

...
Франция е много обезпокоена от възобновяването на насилието в Газа. Войната
Коментари Харесай

Макрон предупреди за 10-годишна война в Газа

Франция е доста обезпокоена от възобновяването на насилието в Газа. Войната може да продължи и 10 години.  Това съобщи в събота френският президент Еманюел Макрон. Той се отправя към Катар, с цел да помогне в напъните за пускане на ново примирие преди преустановяване на огъня, оповестява " Ройтерс ". 

Макрон също сподели на конференция на срещата на върха за климата COP28 в Дубай, че ситуацията изисква удвояване на напъните за реализиране на трайно преустановяване на огъня и освобождаване на всички заложници.

Временното помирение сред Израел и " Хамас " се срина в петък, откакто медиаторите не съумяха да удължат паузата. Израел и Хамас си размениха виновността за колапса.

Макрон също по този начин прикани Израел да обясни задачите си по отношение на " Хамас ".

" Намираме се в миг, в който израелските управляващи би трябвало по-точно да дефинират своите цели и крайната си цел: цялостното заличаване на " Хамас ", счита ли някой, че е допустимо? Ако това е по този начин, войната ще продължи 10 години, сподели той. Няма трайна сигурност за Израел в района, в случай че неговата сигурност се реализира с цената на живота на палестинци и по този метод на възмущение на публичното мнение в района. Нека бъдем групово ясни ", добави Макрон.

Марк Регев, старши консултант на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, сподели пред кореспонденти, че Израел не желае да види цивилни от Газа, хванати в кръстосания огън, докато борбите се възобновяват.

" Израел е ориентиран към Хамас, брутална терористична организация, която е направила най-ужасното принуждение против почтени цивилни. Израел поставя оптимални старания, с цел да отбрани цивилните в Газа ", сподели Регев.

Припомняме, че шефът на израелското външно разузнаване Мосад Давид Барнеа отзова от Катар екипа си от договарящи за ново помирение в Газа по разпореждане на Нетаняху заради " задънена улица в договарянията " за освобождението на заложници от " Хамас ". Това излиза наяве от известие на кабинета на Нетаняху.

" След задънената улица в договарянията, по разпореждане на министър-председателя Бенямин Нетаняху, шефът на Мосад Давид Барнеа подреди на своя екип от договарящи в Доха да се върне в Израел. Терористичната организация " Хамас " не съумя да извърши своята част от съглашението, което планува освобождението на всички дами и деца в сходство със листата, възложен и утвърден от " Хамас ", се споделя в изказването.

" Шефът на Мосад благодари на управлението на Централно разузнавателно управление на САЩ, египетския министър на разузнаването и министър-председателя на Катар за големите им посреднически старания, които доведоха до освобождението на 84 деца и дами от линията Газа, както и на 24 задгранични жители ", показват още от кабинета на Нетаняху.

При конфликтите сред Израел и " Хамас "  загинаха над 15 000 души и бяха нанесени огромни опустошения по градовете в Газа. " Хамас " умъртви 1200 души при нападението си на 7 октомври и взе повече от 200 заложници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР