Франция е изправена пред масова национална стачка. Работниците в сектори

...
Франция е изправена пред масова национална стачка. Работниците в сектори
Коментари Харесай

Франция е изправена пред масова национална стачка

Франция е изправена пред всеобща национална стачка. Работниците в браншове като превоз, енергетика, обучение, събиране на боклуци и селско стопанство възнамеряват да се причислят към апела на френските профсъюзи за " междупрофесионална " стачка.

В резултат на това ще стачкуват освен служащите в рафинериите и в най-голямата френска атомна електроцентрала " Гравелин ", само че и служащи от други специалности в цялата страна. Служителите на френските железници SNCF оповестиха желанието си да се причислят към стачките през днешния ден. Очаква се плануваните митинги да доведат до съществени смущения в придвижването на влаковете, като в някои райони ще бъде обиден " всеки втори трен ", съобщи заместник-министърът на превоза Клеман Бон пред телевизия France Inter, представена от Нова тв.

Много учители, възпитаници и други чиновници в междинните учебни заведения, гимназиите и университетите също ще отсъстват във вторник. Sne-FSU, най-големият синдикат в междинното обучение, разгласи на своя уеб страница, че ще се причисли към общата стачка в цяла Франция, за която упорства Общата конфедерация на труда (CGT), с цел да изиска нарастване на заплатите в изискванията на световна инфлация.

Мобилизация се организира и в секторите на опазването на здравето и селското стопанство. Профсъюзът на здравния бранш CFDT-Santé също прикани на своя уеб страница към 200 000 служащи в частни клиники и старешки домове да стачкуват за договаряния за нова подредба и почтено възнаграждение.

В известие за пресата от понеделник профсъюзът на фермерите в района Pays-de-la-Loire, Confederation paysanne de Maine-et-Loire, също прикани своите членове да се причислят към митингите за възнаграждение на труда. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР