Франция е изключително разтревожена от ситуацията в сирийския регион Африн,

...
Франция е изключително разтревожена от ситуацията в сирийския регион Африн,
Коментари Харесай

Макрон изрази тревогата си пред Ердоган за ситуация в Африн


Франция е извънредно разтревожена от обстановката в сирийския район Африн, където турските войски организират спецоперация. Това е декларирал френският президент Еманюел Макрон по време на телефонен диалог с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестиха от Елисейския замък.

„ Макрон акцентира, че Франция доста ясно е изразила своето безпокойствие през цялото време на турската военна намеса в региона на Африн. Париж е подчертал нуждата да се обезпечи цялостен достъп до филантропична помощ на гражданското население и за се даде явен приоритет на битката с „ Ислямска страна “, която съставлява предизвикателство за националната сигурност на Франция. Нищо не би трябвало да води до понижаване на натиска върху силите на ИД, оставащи в Сирия и Ирак “, се показва в известието.

Едновременно с това френският президент е декларирал пред своя събеседник, че би трябвало да се реализира градивен контракт за поддържането на помирение в Сирия. „ Отчитайки сериозното утежняване на ситуацията и последвалата ескалация, обвързвана с намесата на Русия, Иран и Турция, президентът на републиката е призовал всички играчи да съблюдават още по-строги периоди за прекъсването на бойните дейности в цяла Сирия и да изработят дълготрайно политическо решение “, се споделя още в официалното съобщение.

„ На тази основа Макрон е е поискал в единодушие със своя турски сътрудник за продължи задълбочената и интензивна обмяна на мнение за Сирия в околните дни “, прибавиха от Елисейския замък.

На 20 януари турската войска стартира интервенция „ Маслинова клонка “ против кюрдските отряди на Силите за национална самозащита и партията Демократичен съюз в Африн, където живеят към 1,5 милиона кюрди и бежанци от други региони на Сирия. Анкара счита тези организации за терористични.

На 18 март Генерален щаб на турските Водоснабдителна система заяви, че град Африн е високомерен. Днес Генерален щаб разгласи, че армията е открила цялостен надзор над района. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР