Франция е готова да обмисли намаляване на дела си в

...
Франция е готова да обмисли намаляване на дела си в
Коментари Харесай

Франция готова да намали дела си в Renault

Франция е подготвена да обмисли понижаване на каузи си в Renault, с цел да консолидира партньорството си с Nissan. Това разгласи през днешния ден френският министър на финансите Брюно Льо Мер, представен от Франс прес.

Той приказва в Япония, откакто италиано-американският автомобилопроизводител Fiat Chrysler отдръпна предлагането си за обединение с Renault с претекста, че договарянията са станали безсмислени поради политическата опозиция в Париж.

В изявление за АФР в коридорите на срещата на финансовите министри от Г-20 в японския град Фукуока Льо Мер сподели, че Париж може да обмисли понижаване на 15-процентовия си дял в Рено, в случай че това ще докара до по-здрав съюз сред японската и френската компания.

Можем да свием каузи на страната в капитала на Renault. Това не е проблем, в случай че в последна сметка имаме по-стабилен авто бранш и по-здрав съюз сред огромните автомобилни производители Nissan и Renault, сподели Льо Мер пред Агенция Франс Прес.

Миналата седмица Fiat Chrysler изненада автомобилния свят с предложение за обединение с Renault, което, в случай че се включеха японските сътрудници на Renault - Nissan и Mitsubishi Motors, щеше да се образува третата по величина автомобилна компания в света след Volkswagen и Toyota.

По-рано тази седмица обаче договорката се провали.

Льо Мер акцентира, че Renault би трябвало да се концентрира върху по-здрави връзки с Нисан преди да взе участие в други съюзи.

По думите му от ръководителите на Renault и Nissan зависи какъв брой непосредствен ще бъде съюзът сред двете компании.

Renault се стреми към цялостно обединение, само че Nissan гледа скептично на този проект.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР