Франция бе разкритикувана от еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс за

...
Франция бе разкритикувана от еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс за
Коментари Харесай

Франция не приема съвети за действията на своята полиция

Франция бе разкритикувана от еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс за дейностите на полицията, довели до безпрецедентните безредици в Париж и други френски градове, само че френското държавно управление не закъсня с отговора си - " Това не е Ваша работа! ", написа европейската редакция на " Политико "

" Ще бъда доста явен ", сподели френският държавен секретар за Европа Лоранс Бун пред френския Сенат, излиза наяве от видеоклип, оповестен в петък в акаунта на Бун в Twitter. " Не е работа на (комисаря по правосъдието) Дидие Рейндерс или от Европейската комисия да се интересуват от метода, по който Франция ръководи своите полицейски сили. "

В изявление за белгийското радио в сряда Рейндерс сподели, че трябва да се " размишления върху (френската) полиция ", като се има поради " поразителното равнище на принуждение ", на което страната беше очевидец през последните няколко години, което приключи с след, който беше прострелян от служител на реда по време на полицейска инспекция на автомобил.

" Трябва да проучим доста високото равнище на принуждение, тъй като от време на време съставлява предизвикателство в държанието на избран брой полицейски чиновници - както видяхме от трагичните обстановки, които се случиха ", сподели Рейндерс.

Това се отнася също, добави той, за " държанието на хора, които имат право да показват свободно - това е главно право - само че не и да плячкосват магазини, да унищожават бизнеси или да унищожават социална благосъстоятелност ".

Това е поредната ескалация на продължаващия спор сред Париж и интернационалните организации по отношение на ръководството на френската полиция.

Миналата седмица представител на Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида (OHCHR) прикани Франция " съществено да се заеме с дълбоките проблеми на расизма и дискриминирането в правоприлагането " след убийството на Нахел М.

Френското външно министерство реагира бързо - и отхвърли всевъзможни случаи на расизъм във френската полиция.

" Всяко обвиняване в расизъм или систематична дискриминация от правоприлагащите органи във Франция е изцяло безпочвено ", се споделя в изказване на министерството.
 Ердоган упреква ислямофобията за размириците във Франция
Ердоган упреква ислямофобията за размириците във Франция

17-годишният Нахел М. - френски жител от алжирски генезис - беше убит от служител на реда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР