Франц Бекенбауер беше велик германец, който стана най-добрият посланик на

...
Франц Бекенбауер беше велик германец, който стана най-добрият посланик на
Коментари Харесай

Хиляди се сбогуваха с легендата Франц Бекенбауер

Франц Бекенбауер беше популярен немец, който стана най-хубавият дипломат на страната си по света, сподели президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер по време на днешното възпоменание на някогашния международен първенец на стадион " Алианц Арена " в Мюнхен.

Щайнмайер и канцлерът Олаф Шолц водеха дългия лист от присъстващи, който включваше и голям брой немски футболни митове.



Легендата на Байерн Мюнхен, немския и международен футбол Бекенбауер, който умря на 78-годишна възраст по-рано този месец, оказва помощ за модернизирането на футбола и се трансформира в въплъщение на следвоенния състезателен триумф на Германия. Той е капитан на родината си до триумфа с купата на Световното състезание през 1974 година на родна земя.

" Не знам дали ангелите горе в небето спортуват, само че през последните няколко дни може би са чули този глас с баварски акцент, който споделя " излезте и играйте футбол. Той беше прочут по целия свят, доста почитан, идолизиран и обичан. За мнозина той беше модел за подражателство, за всички нас той беше шанс. Ние се разделяме с един популярен немец и като президент споделям " Благодаря ти, Франц Бекенбауер, благодаря ти за всичко ", сподели Щайнмайер в речта си.

С венци, положени в центъра на терена към огромна фотография на Бекенбауер, неговото семейство, другари и почитатели се сбогуваха прочувствено с футболната легенда.



Франц Бекенбауер завоюва Световната купа и като селекционер на Германия през 1990 година.

С Байерн той е три пъти европейски клубен първенец, четирикратен отличник на Германия, както и притежател на Световната купа на клубно равнище.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР