Франсис Тиафо и Гаел Монфис оправдаха очакванията да ни предложат

...
Франсис Тиафо и Гаел Монфис оправдаха очакванията да ни предложат
Коментари Харесай

В битката на шоумените: Тиафо надхитри Монфис и прекъсна победната му поредица

Франсис Тиафо и Гаел Монфис оправдаха упованията да ни предложат един от най-зрелищните мачове до момента в хода на шампионата във Виена, само че в последна сметка американецът остана по-здрав физически и прекъсна серията от шест следващи победи на първенеца в Стокхолм. Сблъсъкът пък значително представляваше същинско тенис шоу, в което силите напуснаха 37-годишния французин, с цел да станем очевидци на цялостен поврат от страна на седмия подложен след 2 часа и 11 минути - 5:7 6:1 6:4. С това международният номер 14 се трансформира в последният тенисист, който се класира за четвъртфиналите в австрийската столица, където ще срещне втория подложен Яник Синер.

Американецът изпита съществени съмнения на старта на дуела, откакто изостана с 0:40 в дебютното си подаване, но незабавно превключи на идната предавка и с помощта на началния си удар оцеля, при което на собствен ред разполагаше с благоприятни условия за брейк, само че " Ла Монф " ни предложи подобен процес на събитията със своя сервис и паритетът остана налице. Впоследствие се сътвори убеждението, че някогашният полуфиналист от US Open задава темпото на игра, поради обстоятелството че генерираше повече мощност от форхенда си и даже разполагаше със сетбол на ретур в десетия гейм, само че френският деец показва пословичната си неотстъпчивост и се измъкна от неподходящата обстановка, придобивайки подтик в играта си, който го изведе до късен пробив и триумфа в откриващия сет.

С настъпването на втората част започнаха и проблемите от физическо естество за първенеца в Стокхолм, който по никакъв метод нямаше причини против нападателния жанр на седмия подложен и завоюва едвам две точки в границите на първите четири гейма, което го принуди да вземе медицински таймаут. Проведената намеса с физиотерапевта на корта пък само вдъхна сили на международния номер 89 да отстои личния си сервис, като избегне " геврека ", преди равенството в общия резултат на съревнованието да бъде възобновено.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР