Франк Шнайдер, бивш ръководител на разузнавателната агенция в Люксембург, специалист

...
Франк Шнайдер, бивш ръководител на разузнавателната агенция в Люксембург, специалист
Коментари Харесай

Ти да видиш! Криптомилиардерката Ружа имала чадър от властите в София

Франк Шнайдер, някогашен началник на разследващата организация в Люксембург, експерт по корпоративна сигурност и апетитен като основна фигура в OneCoin, заяви за пръв път, че до последно Ружа Игнатова е имала свои хора в държавните среди в София, които са я предупреждавали за идни дейности на органите на реда и са я съветвали по кое време да напусне страната, с цел да не попадне в тези акции.
"Криптокралицата ", както я нарекоха медиите, е измежду десетте най-издирвани лица от ФБР по съмнение за машинация в размер на милиарди долари. Но през есента на 2017 година, малко преди да изчезне, тя е казвала, че за нея е най-безопасно да е в България.
В изявление, оповестено предходната седмица, до момента в който изчаква дефинитивно правосъдно решение във Франция за изгонване в Съединени американски щати, Шнайдер е питан знае ли какво се е случило с Ружа Игнатова. Той отвръща, че евентуално е убита. "Надявам се да не е по този начин, само че не съм видял никакви доказателства за противното. "
Шнайдер споделя, че е знаел за проекти на Съединени американски щати тя да бъде арестувана, като се инсценира покана в Коста Рика за среща с претендент да купи OneCoin от нея.
"OneCoin беше комбинация от откачения свят на мултилевъл маркетинга (MLM) и още по-лудия свят на криптовалутите. Резултатът бе "турболудост ". MLM не е противозаконен, само че постоянно е на ръба на закона и доста MLM организации като "Хербалайф " са в някаква фаза на спор със закона ", твърди Шнайдер.
Той упорства, че OneCoin не е замислена като скица за машинация или пране на пари. Ружа Игнатова била въодушевена от сходни хрумвания и концепции, само че никой не очаквал подобен избухлив триумф. Фирмата станала жертва на комбинацията от бързо разгръщане и едва ръководство, твърди той.
Франк Шнайдер е някогашен действен началник в Service de Renseignement de l'État (SRE), разследваща работа на Люксембург, която модернизира (по думите му). Той бе задържан във Франция по искане на Съединени американски щати за изгонване, за което бе употребен отряд командоси. Преди SRE, към която се причислява през 2000 година, е работил през 90-те години в политическата секция на американското посолство. В службата бързо открил, че е прекомерно упорит и млад, с цел да остане на поста си 25 години до пенсиониране и с прекомерно малко политически контакти, с цел да я оглави. Убедил премиера Жан-Клод Юнкер да се сътвори подкрепена от държавното управление разследваща компания с фокус върху събирането на информация за финансовия бранш на Люксембург. Така с утвърждението на държавното управление и отчасти финансирана от него през 2008 година се появява Sandstone.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР