Франческо Джорджи, един от обвиняемите в корупционния скандал, разтърсил ЕП,

...
Франческо Джорджи, един от обвиняемите в корупционния скандал, разтърсил ЕП,
Коментари Харесай

Скандалът „Катаргейт“: Обвиняем представи в съда аудиозапис на главния следовател

Франческо Джорджи, един от обвинените в корупционния скандал, раздрусал Екологичен потенциал, показа нови доказателства в опит за преустановяване на процеса. В запис, възложен на съда, основният следовател от белгийската полиция Чеферино Алварес-Родригес слага под въпрос пред Джорджи надеждността на централната фигура в абсурда - някогашния евродепутат Пиер Антонио Панцери.

 
Не си мислете, че му имаме вяра, не имаме вяра на нищо, което споделя. Знаем, че ни се подиграва. Но истината ще излезе нескрито. И той ще поеме своята отговорност. Знам, че ни лъже.
Чеферино Алварес-Родригес – основен следовател от полицията

Разговорът е записан от Джорджи на мобилния му телефон при инспекция в дома му, осъществена от основния следовател през май 2023 година Полицаят се оплаква и от ролята на съдиите в следствието.

 
Нямам доверие в правосъдната система, тъй като политиците оказват надзор върху нея. Нямам доверие в политиците, в Европейския съюз и неговите чиновници. Не имам вяра на никого. Колкото повече време минава, толкоз повече се увещавам, че съм прав.
Чеферино Алварес-Родригес – основен следовател от полицията 

Аудиофайлът е едно от доказателствата, показани от отбраната на Франческо Джорджи. Шестима души са обвинени по случая. Те чакат съд за приемане на подкупи, с цел да пазят ползите на страни като Катар и Мароко в Европейския парламент. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР