Франческа Албанезе, експерт от ООН, изготвил доклад, в който се

...
Франческа Албанезе, експерт от ООН, изготвил доклад, в който се
Коментари Харесай

Специалният докладчик на ООН, обвинила Израел в геноцид срещу палестинците, каза, че е бил заплашвана

Франческа Албанезе, специалист от Организация на обединените нации, изготвил отчет, в който се споделя, че има рационални учредения да се счита, че Израел е направил геноцид в линията Газа по време на военната си акция против " Хамас ", съобщи през днешния ден, че е получавал закани по време на мандата си, съобщи Ройтерс. 

Вчера Франческа Албанезе, която специфичен докладчик на Организация на обединените нации за окупираните палестински територии, показа пред Съвета на международната организация по правата на индивида отчет със заглавие " Анатомия на един геноцид ". Израел съобщи, че " изрично отхвърля " констатациите на Албанезе, отбелязва Ройтерс.

Запитана дали е била заплашвана по отношение на работата ѝ по отчета, тя съобщи: " Да, получавам закани. Досега няма нищо, което да ме накара да обмисля спомагателни защитни ограничения. Натиск? Да, само че това не трансформира нито уговорката ми, нито резултатите от работата ми ". Албанезе, която е специфичен докладчик на Организация на обединените нации за окупираните палестински територии от 2022 година, не оповести детайлности за заканите и не сподели, кой ги е отправял.  " Времената са сложни. Постоянно съм атакувана още през цялото време на мандата си ", добави тя. 

Тел Авив упрекна Албанезе, че " делегитимира самото основаване и битие на страната Израел ". Тя от своя страна отхвърли това обвиняване.

Едно от основните изводи на специалиста от Организация на обединените нации е, че държавното управление и армията на Израел предумишлено са " подрили защитните си функционалности в опит да легитимират геноцидно принуждение против палестинския народ ". 

" Единственият рационален извод, който може да бъде изработен от разкриването на тази политика е, че има израелска държавна политика на геноцидно принуждение по отношение на палестинския народ в Газа ", се споделя още в отчета на Албанезе.

Израелското посолство в Женева съобщи, че потреблението на думата геноцид е " възмутително " и че войната е ориентирана против " Хамас ", а не против цивилните палестинци.  

Албанезе, която е италианска гражданка и работи като юрист и академични учител, е един от десетките самостоятелни специалисти в региона на човешките права, упълномощени от Организация на обединените нации да изготвят отчети по характерни рецесии и проблеми. Възгледите, изразени от специфичните докладчици, не отразяват позициите на международната организация, отбелязва Ройтерс.  

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР