Фрагментите от ракетата, открити в края на април тази година

...
Фрагментите от ракетата, открити в края на април тази година
Коментари Харесай

ВВС на Полша: Намерената преди дни ракета в Полша е най-вероятно руска

Фрагментите от ракетата, открити в края на април тази година в гора в Северна Полша, принадлежат на съветска ракета Х-55 - това са първите изводи на специалисти от Техническия институт на Военновъздушните сили Военновъздушни сили на Полша, оповестява полската преса, представена от съветската работа на Би Би Си.

в гора покрай град Бидгошч на 25 април. Полската прокуратура прегледа няколко версии за произхода на находката.

Първоначално се предполагаше, че фрагментите може да са останали от Втората международна война, само че бързо стана ясно, че става дума за ракета от съвременно произвеждане .

Тогава бе изказано съмнение, че тя инцидентно е била пусната по време на учения от един от военните полигони и за благополучие е паднала в гората. Въпреки това ракети от този вид на въоръжение в полската войска няма .
 Полша привика съветския дипломат поради авиоинцидента над Черно море
Полша привика съветския дипломат поради авиоинцидента над Черно море

Полски аероплан избегна на косъм конфликт с съветски изтребител

След траяло няколко седмици изследване на мястото на откриването на балистичната ракета специалистите са стигнали до заключението, че тя може да е влезнала в Полша през източната граница.

Полският министър председател Матеуш Моравецки означи, че на 16 декември 2022 година самолети F-35 на НАТО и полски бойни самолети са били вдигнати по паника заради съществуването на непозната ракета във въздушното пространство на страната.

Тогава ракетите не бяха открити, само че по-късно - в средата на декември - Според специалисти от Техническия институт на полските военновъздушни сили находката в гората може да е една от заблудените съветски ракети, на които полската алармена система за Противовъздушна отбрана реагира през декември.

Като се вземе поради заключението на балистиката, може да се допусна, че е изстреляна от аероплан, летящ във въздушното пространство на Беларус.

Заключенията на специалистите към момента не са дефинитивни, само че полските публицисти споделят (цитирайки свои държавни източници), че тяхната версия наподобява правдоподобна.

Припомняме, че на 15 ноември предходната година след рухване на ракета във плантация покрай границата с Украйна.

В следствие бе открито, че, която е изстреляна от украинската противовъздушна защита против съветска ракета.
 Полша ускорява защитата по границата си с Русия
Полша ускорява защитата по границата си с Русия

Мерки против вражеска агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР