Foxconn ще увеличи капацитета си за производство на чипове за

...
Коментари Харесай

Foxconn очаква стабилни доставки през второто полугодие


Foxconn ще усили потенциала си за произвеждане на чипове за електрически автомобили през втората половина на годината (снимка: CC0 Public Domain)

Тайванската корпорация Foxconn, най-големият производител на електроника по контракт, заяви през днешния ден, че втората половина на годината ще върви „ в по-добра посока “, защото локдауните в Шанхай наподобява отиват към привършване.

„ Ние сме много уверени в стабилността на нашата верига за доставки през втората половина на тази година “, сподели ръководителят на Foxconn Лиу Янг-уей на годишното заседание на акционерите. Основание за това дава решението на държавното управление на Шанхай да разреши на всички поданици в региони с невисок риск от ковид да се върнат на работа.

Foxconn се стреми да стане първият производител на електрически транспортни средства, който „ не изпитва дефицит на материални доставки “, съобщи Лиу, имайки поради продължителния световен дефицит на чипове. Кризата принуди автомобилните производители да спрат елементи от производството си. Дефицитът накърни и производството на смарт телефони, в това число тези на Apple – главен клиент на Foxconn.
още по темата
„ Кола, която коства десетки хиляди долари, не може да бъде изпратена на клиента поради дребен чип на стойност петдесет цента. Това беше голяма болежка “, сподели Лиу.

Foxconn се стреми да завладее към 5% от международния пазар на електрически транспортни средства до края на 2025 година Фирмата съобщи, че се надява да усили потенциала си за произвеждане на чипове за електрически автомобили.

Наред с това Лиу повтори, че строгата политика на Китай за справяне с ковид има единствено лимитирано влияние върху производството на Foxconn. Компанията държи служащите си на място в „ система със затворен цикъл “.

Местното търсене на продуктите ѝ обаче е потърпевшо поради обстоятелството, че евентуалните консуматори бяха заключени по домовете си през последните няколко седмици.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР