Фотоволтаични паркове ще бъдат изградени до 2023 г. на летищата

...
Фотоволтаични паркове ще бъдат изградени до 2023 г. на летищата
Коментари Харесай

Изграждат фотоволтаични паркове на морските ни летища

Фотоволтаични паркове ще бъдат построени до 2023 година на летищата във Варна и Бургас и ще обезпечават до 30% от нужната им електрическа енергия. Това оповестиха от " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД, което преди 15 година пое ръководството на морските аеропортове на концесия.

За интервала сдружението е вложило над 400 млн. лева в модернизацията на инфраструктурата и оборудването на летищата, които към този момент разполагат с нови пътнически терминали. Във Варна изцяло бе актуализирана пистата, сходна рехабилитация следва и в Бургас.

От 2006 година досега морските летища са обслужили над 57,3 млн. пасажери. До 2019 година растежът на трафика в Бургас е 59%, а във Варна - 36%. Миналата година поради пандемията е регистриран 80% спад по отношение на равнището на миналата година, а през тази той е стопен до 60%.
свързани новини3381на 03.02.2016
За 15 година най-вече полети от и до Бургас са регистрирани от Русия, Германия, Англия, Полша и България. На летището във Варна водещият трафик е от и до България, Германия, Русия, Австрия и Англия, регистрира операторът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР