Фотоволтаичната централа във Верила предстои да бъде завършена тази пролет(снимка:

...
Фотоволтаичната централа във Верила предстои да бъде завършена тази пролет(снимка:
Коментари Харесай

Yettel минава почти изцяло на зелена енергия


Фотоволтаичната централа във Верила следва да бъде приключена тази пролет
(снимка: Yettel)

Ф отоволтаична централа с мощ 123 MW ще обезпечи зелена сила за съществена част от потреблението на телеком оператора Yettel и CETIN България, които са част от PPF Telecom Group. Двете компании подписаха 10-годишен контракт за доставка на електрическа енергия от възобновими източници с Електрохолд.

Централата е ситуирана във Верила, в региона на Сапарева баня, и следва да бъде приключена напролет на 2023 година Цялостното ръководство на покупката и реализация на доставката ще се реализира от Електрохолд Трейд.

През август 2022 година PPF Telecom Group се ангажира да редуцира излъчванията на парникови газове в сходство с критериите за оценяване на Инициативата за научнообосновани цели Science Based Targets (SBTi). Сделката сред Yettel България, CETIN България и Електрохолд Трейд е първата огромна стъпка в проекта за декарбонизация на сдруженията.

„ Сделката е една от първите в България за интервал от 10 години по свободно контрактувани цени и демонстрира началото на нова наклонност на пазара в унисон със зеления преход. По плана в продължение на няколко месеца работи екип от търговци, финансисти, инженери, вътрешни и външни консултанти ”, разяснява Карел Крал, основен изпълнителен шеф на Електрохолд България.

Със съдействието на адвокатската адвокатска фирма Wolf Theiss са приложени най-хубавите практики в региона на дълготрайните контракти от вида PPA (power purchase agreements). „ Договорът ще подсигурява постоянни и предвидими доходи за вложителите и кредиторите от една страна, както и конкурентна цена и закрепени разноски за електрическа енергия за клиента, въпреки това ”, сподели още Карел Крал.

Договорът с Yettel и CETIN е част от тактиката на Електрохолд за развиване в региона на ръководството на производството от ВЕИ, разясни Атанас Димов, изпълнителен шеф на Електрохолд Трейд.

„ Разработихме артикул особено за индустриални и корпоративни клиенти, които желаят да бъдат зелени, самостоятелни от волатилността на цените на горивата и виновни към природата и обществото ”, добави той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР