Фотосесиите и тв репортажите с главен герой Иван Гешев секнаха

...
Фотосесиите и тв репортажите с главен герой Иван Гешев секнаха
Коментари Харесай

Защо любимецът на академици и батки мина в нелегалност?

Фотосесиите и тв репортажите с основен воин Иван Гешев секнаха внезапно. Изчезна, съвсем като Сънчо по Българска национална телевизия – а беше станал постоянен като него… Може претендентът за основен прокурор да е загрял, че е досадил на множеството българи. Или, че ги плаши с тезите си. Но за това е нужна самокритика на качествата, каквато той няма по какъв начин да си е направил - нарцисизмът не допуска сходно мислене.
Всъщност кукловодите спрели Гешев, тъй като заплахата да провали всичко с причудливите си изяви стана напълно действителна. Така се приказва в среди, които познават добре кухнята на задкулисието.

Минаването в конспиративност

Началникът на Гешев - Сотир Цацаров, го дефинира да управлява инспекцията в БНР. Мотивът бе опасност за националната сигурност, заради прекъсване на стратегия „ Хоризонт “ за няколко часа. Много по-голяма заплаха обаче са заканите против гендира Костов да смъкна от ефир Силвия Великова. Костов не споделя кой го е заплашвал и отхвърля да подаде оставка, макар решението на Съвет за електронни медии – органа, който го е назначил.

Гешев няма по какъв начин да признае от кое място са пристигнали и телефонните закани (вероятно освен телефонни…), тъй като ще лъснат лица, които могат да трансформират мнението си какъв да е новият основен прокурор, в случай че се ядосат.

Засега топката е трансферирана към Сметната палата, която да извърши някаква инспекция в БНР. Абсурдно, само че пък ще откара няколко месеца.

Най-голямата заплаха обаче се крие в това, в случай че Гешев стартира да изяснява какво става в радиото,

да не бъде разпознат по гласа.

Хипотеза, само че за какво да се рискува…

Без пет минути основния прокурор Гешев млъкна и по шпионския скандал. Защото кой го измисли. Знае също реакцията на Москва – непубличната, а това допуска снишаване по-ниско от тревата. Знае също, че американците знаят, какъв брой обикновено прокуратурата и ДАНС са се пробвали да ги пуснат на пързалката със скеча „ Русофили – шпиони “. Но най-много знае, че в Съединени американски щати стартира правосъден развой и следствие на ФБР по закона РИКО, в които основна цел е политик-олигарх. Същият, поради Който БНР се тресе, Съвет за електронни медии също, той е единствен претендент за основен прокурор, арбитър Калпакчиев е нападнат за проблема „ Полфрийман “, а за арбитър Магдалинчева, част от правосъдния състав, не се обелва и дума.

Гешев знае също Кой нападна към този момент две години притежателя на „ Дунарит “ Гебрев за да му отмъкне предприятието. Знае и взе участие интензивно в този невиждан напън, вместо да разкрие обществено тези, които пробваха да отровят предприемача, сина му и върховен чиновник на компанията. Лондон ги разгласи и показа доказателства, само че Гешев и Цацаров – не. Пък и след този пожар в завод на „ Дунарит “ появяването му може да провокира нови въпроси и съмнения…

След досегашните безпределно неубедителни изяви на основния очевидец по делото „ КТБ “ Бисер Лазов, сценаристите на банкрута на банката, считат, че малко междучасие за Гешев е неотложно. А и скоро юристите ще стартират да разпитват Лазов и ще стане доста неприятно. На последното правосъдно съвещание Гешев се появил в залата, само че „ о, смут! “, не се заел, както нормално, да изясни на репортерите интернационалното и вътрешното състояние.

" Чадърът " над нашите с милионите

Зам.-главният и предстоящ основен е наясно и кой източва Българска банка за развиване. Списъкът с облагодетелстваните лица и компании – броят се на пръсти и са все оплетени с Движение за права и свободи. Може да се появят въпроси към източването на милиони, по тази причина е по-добре Гешев да го няма за известно време. Щото ББР сякаш беше за дребния и междинен бизнес, а се оказа, че е за Пеевски и другари.

Предизборна акция е. От седмици в страната се купуват гласовете на цели квартали, села и махали. Гешев би трябвало да разкрива това безсрамие, само че няма по какъв начин да стане, тъй като е наясно кой купува най-вече. Затова тренерът му е изискал тайм навън. Кой е тренерът? Все същият…

Стигаме и до тъй наречените заприказва за прелом и събаряне на законното държавно управление. По тази тематика Иван Гешев в действителност е движимост и знае детайлности. Те обаче не са за пред аудитория, тъй като ще разкрият, че тези, които се кълнат, че избавят властта и демокрацията, в действителност са създателите на сюжета. За тях е по-добре тематиката да не се отваря и Гешев да не изяснява, тъй като може да лъсне всичко.

Друга причина за антракта на Гешев е превъзходството на акцията му над тази за локалните избори. Затова се разчита отдръпването му от прожекторите да успокои обществото.

Целите

Целите за упражнението по скриването на Гешев за известно време са две: Да бъдат оневинени Делян Пеевски и Ахмед Доган по скандал с отчет на френските служби, в който те са посочени като участници в контрабандиране на цигари от „ Булгартабак “. В абсурда, както оповестява уеб сайтът „ Биволъ “ са забъркани български и румънски жители. Те от месеци са задържани и упрекнати, че са изнудвали двамата политици-милионери. Специализираната прокуратура би трябвало да потвърди, че Доган и Пеевски са жертви, което е много непостижима работа, тъй като въпросът е: има ли в действителност френски отчет и в случай че има, за какво Специализираната прокуратура не проверява двамата политици за присъединяване им в цигарената контрабанда. Все неуместни въпроси към Гешев.

Другата цел – средносрочната, е легитимиране на Движение за права и свободи като формален участник във властта, а не подмолно както до момента. Това ще стане по от дълго време умислен проект, първата част от който е назначението на Иван Гешев за основен прокурор. След 24 октомври, когато това към този момент бъде реалност, ще последват други дейности по реализация на замисъла.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР